Opereta a fost si este, ca gen musical, deosebit de îndragita de publicul romanesc. Sala Teatrului National de Opereta 'Ion Dacian' se redeschide dupa trei ani de la incendiul din 2005 cu un spectacolul muzical-coregrafic 'Bal la printul Oplovski' care va avea loc duminica, 27 ianuarie de la ora 19.00, informeaza site-ul TNO.

Inaugurarea salii si a scenei teatrului prilejuieste spectacolul eveniment cu doi invitati speciali: pianistul Horia Mihail si violonistul Alexandru Tomescu. Talentului si celebritatii celor doi virtuosi li se adauga doua instrumente de mare clasa pe care acestia vor interpreta: pianul Bosendorfer si vioara Stradivarius Elder-Voicu.

Spectacolul structurat in doua acte are inclus in program arii celebre de Strauss, Lehar, Kalman, baletul din 'Contesa Maritza', dar si baletul rusesc 'Victoria si-al ei husar' de Paul Abraham, baletul 'Vals imperial' de Strauss. In plus artistul Horia Mihail va sustine un recital, la pianul Bosendorfer. Pianele Bosendorfer apartin producatorului austriac cu acelasi nume, cel mai longeviv din Europa, infiintat in 1828, fiind general recunsocute de catre muzicieni, compozitori si critici ca unele dintre cele mai fine instrumente din lume.

Artisti celebri, loiali producatorului Bosendorfer, sunt: Franz Liszt, Emmerich Kalman, Franz Lehar, Aaron Mendelssohn, Gustav Mahler, Yehudi Menuhin, Richard Wagner, Antonin Dvorak, Jose Carreras, Placido Domingo, Bela Bartok, Johannes Brahms, dar si Tori Amos care a utilizat instrumentul in concertul sau din Romania, scrie site-ul TNO.

Inaugurarea salii Teatrului National de Opereta va fi marcata de o intalnire intre mass-media si ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, si directorul teatrului, Razvan Dinca.