Expozitiia de pictura „Un Balcic nocturn si secret”, al artistei plastice Marilena Murariu se deschide pe 22 ianuarie la Galeria „Simeza” din Bucuresti. Expozitia este realizata in cadrul proiectului „Pictori de azi la Balcic" si va putea fi vizitata de public intre 21 si 30 ianuarie a.c.

Etapa privilegiata a proiectului „Pictori de azi la Balcic”, caruia ii confera o dimensiune noua, personala, expozitia Marilenei Murariu va invita sa descoperiti un Balcic oniric, fascinant si tainic, un spatiu in care visele si miturile se intrepatrund, se arata in comunicatul ELITE ART Club UNESCO. Pentru prima oara, proiectul propune o expozitie-eseu, semnata de artistul care a readus tema si spiritul Balcicului in contemporaneitate. Realizarea evenimentului la Galeria „Simeza” asigura evenimentului atentia publicului celui mai larg si mai select. Remarcabila cariera a Marilenei Murariu se implineste astfel cu un eveniment de exceptie, care contureaza portretul ideal al artistului aflat la maturitate.

„Artista a sensibilitatii” care „locuieste in realitate fara a o transcende”, dupa cum spunea cunoscutul critic de arta italian, Francesca Brandes, Marilena Murariu ne sugereaza un spatiu al noptii, un spatiu tainic si misterios ce se releva in nuante accentuate de violet, albastru si verde. George Banu vorbea de o „noapte ce aminteste voiajele stranii ale lui Edgar Allan Poe sau uneori peisajele lui Andre Derain … in arta se dialogheaza!”.

Aflat la momentul finalizarii unui prim ciclu de patru editii, proiectul „Pictori de azi la Balcic” poate fi abia acum privit in reala sa avergura. Numarul remarcabil de artisti plastici care au recreat colonia artistica, expozitiile rezultate si gazduite de galerii, muzee si institutii de arta, calitatea persoanelor publice si private care s-au asociat proiectului si nu in ultimul rand acoperirea mediatica remarcabila l-au consacrat ca cel mai important proiect privat de arta contemporana romaneasca. Un proiect de arta si suflet, vizand recastigarea spiritului Balcicului si al traditiei picturii romanesti moderne. Obiectivele proiectului sunt readucerea artelor plastice in prim-planul vietii sociale si culturale, sprijinirea tinerilor artisti si promovarea mecenatului in arta ca forma a responsabilitatii sociale.

Pe langa organizatori si artisti, la vernisaj au fost invitati reprezentanti ai presei, oameni de cultura si exponenti ai mediului de afaceri. Printre cei care vor lua cuvantul in deschidere se numara istoricul de arta dr. Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta din Constanta, si dna Mihaela Dragomir, reprezentant si conducator al Elite Art Club UNESCO.

Expozitia va fi insotita de un remarcabil catalog de arta.