Ca in fiecare an, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" aduce in preajma sarbatorilor de CRĂCIUN şi ANUL NOU atmosfera satului traditional cu datini, obiceiuri, ritualuri – colinde, jocuri cu măşti.

Atmosfera de sarbatoare va fi intregita de prezenta la targ a mesterilor populari veniti din diferite zone ale tarii si a producătorilor de gastronomie tradiţională specifică Crăciunului. Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou: Am venit să colindăm „Florile dalbe” va avea loc sambata, 16 decembrie 2017.

Potrivit organizatorilor, evenimentul urmăreşte refacerea atmosferei satului tradiţional în preajma sărbătorilor de CRĂCIUN şi ANUL NOU. In curtea muzeului vor veni cete de colindători şi de mascaţi din importante zone etnografice ale ţării care vor aduce datini, obiceiuri, ritualuri, jocuri cu măşti, teatru popular, prezentate în costume şi cu recuzită specifică.

Prin targ veti intalni meşteri populari, producători de gastronomie tradiţională specifică Crăciunului şi firme cu produse BIO şi cosmetică tradiţională, ateliere de creaţie pentru familii şi copii – de colinde, măşti populare, Sorcova, Steaua de Crăciun, podoabe pentru pom, poveşti la gura sobei.