Actrita Cristina Stamate a fost inmormantata, miercuri, la Cimitirul Bellu din Bucuresti, pe Aleea Artistilor, unde artisti si spectatori au aplaudat-o pentru ultima data, relateaza news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Spectatorii si alti artisti si-au luat ramas bun de la Cristina Stamate si la Teatrul de Revista "Constantin Tanase", unde a fost depus, marti, trupul neinsufletit al actritei.

"Ne innadim durerea cu inca o mare pierdere, Cristina Stamate, o colega care a tinut ani de zile casa inchisa la Teatrul Constantin Tanase. O vedeta autentica a acestui teatru, o artista care timp de 40 de ani si-a servit teatrul si publicul la cel mai inalt nivel artistic. Pleaca dupa o suferinta grea. A trait mult in ultimii ani destul de singura. Din nefericire, toti suntem un pic vinovati ca nu am fost mai aproape de ea, cu toate ca a jucat aproape in toate spectacolele noastre. O regretam foarte mult, o sa ne lipseasca foarte mult si ea, asa cum Stela a lasat un gol urias in ceea ce priveste viata artistica a tarii, si mai ales a teatrului nostru", a spus Alexandru Arsinel, miercuri, inainte ca trupul neinsufletit al Cristinei Stamate sa fie dus la Cimitirul Bellu.

"Nu e un blestem. E o situatie, o stare. Un destin implacabil. Toti suntem condamnati sa avem un parcurs in viata, care la un moment dat se rupe. A fost o coincidenta, o intamplare. Au plecat doua foarte bune prietene, foarte bune camarade. Stateau in aceeasi cabina. Stela nu exista sa aiba o emisiune in care sa fie invitata si sa nu spuna sa vina Cristina. Cristina vorbeste foarte frumos si este foarte bine informata vizavi de tot ceea ce se intampla in jurul acestui gen, acestui teatru", a adauigat el.

Alexandru Arsinel s-a referit si la "modul decent" in care presa a transmis stirile despre disparitiile actritelor Stela Popescu si Cristina Stamate.

"Va multumim ca ati fost toate zilele astea langa noi si ati transmis la modul decent tot ce s-a intamplat aici. Cred ca e pentru prima data cand televiziunile si multi dintre ziaristii nostri au fost patrunsi de durerea care ne-a cuprins pe toti si ati fost foarte adevarati, foarte aproape de durerea noastra", a spus Arsinel.

Cristina Stamate, sufletul teatrului de estrada din Bucuresti, actrita a Teatrului de Revista "Constantin Tanase", avea "vocatia iubirii fata de tot ce este frumos pe lume", asa cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. A jucat in sute de spectacole de revista, a scris o carte si a fost profesoara de teatru pentru copii.

Cristina Stamate a murit luni dimineata, la Spitalul Floreasca, unde era internata de saptamana trecuta.

Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revista Constantin Tanase in foarte multe spectacole, printre care: "Vivat Revista", "Hohote in Herastrau", "Comedie pe Titanic", "Revista Revistelor", "Vara nu-i ca iarna", "Arca lui Nae si Vasile", "Bufonii regelui", "Dai un ban, dar face", "Idolii femeilor", "Nimic despre papagali", "Pofta buna lui Tanase", "Te astept diseara pe Lipscani", "Ura... si la gara" , "O seara la revista", "Scandal in paradis". Actrita a jucat si in "Secretul lui Bachus", un film de comedie din 1984, regizat de Geo Saizescu.

S-a casatorit la 20 de ani si dupa 11 ani de casnicie a divortat de actorul Dan Ivanescu. De atunci a trait singura. Intrebata cum reuseste sa mearga mai departe, actrita a marturisit ca forta ei "vine, cred, tot din simtul ridicolului, care la mine e exacerbat. Mi-e atat de teama sa nu devin penibila, incat sunt cu ochii pe mine ca pe butelie. Sigur ca am si eu zile proaste. Dar ma mobilizez, nu-mi place sa stau pe loc. Daca stai pe loc, faci groapa, si pana la urma te ingropi in ea. Mai bine fac ce face orice femeie desteapta. Ma gatesc un pic, ca daca dau cu ochii de mine in oglinda asa cum sunt, m-as lovi cu pietre (rade). Ma imbrac mai colorat, imi mai pun niste margele frumoase si ies din casa, imi fac de lucru. Pana la urma, trec toate".

Actrita, care suferea de insuficienta mitrala si cardiopatie ischemica a fost operata pe cord deschis la Spitalul Sanador la inceputul anului 2015. Dupa doua luni de la operatie, Cristina Stamate a urcat pe scena, in spectacolul "Vivat Revista!".

Cristina Stamate a fost prietena cu Stela Popescu si colege pe scena Teatrului de Revista "Constantin Tanase". Spunea in interviuri ca modelele ei au fost actritele Liliana Tomescu si Whoopi Goldberg. Iubea opera rock, ii placea Pink Floyd.

Actrita a scris si volumul, "Femeia Hopa Mitica", si spunea despre ea: "nu sunt scriitoare, eu am scris pur si simplu. Categoria la care se inscrie ceea ce am pus eu acolo ar fi eseuri, dar n-am avut obraznicia sa le numesc asa, ca, atunci, cu Cioran ce mai fac?! Si le-am zis: povestiri din lumea care ma-nconjoara. Cat despre titlu, pe vremuri era o jucarie Hopa Mitica, iar motto-ul ei era: "Hopa Mitica cade-n cap si se ridica/ Nu se sparge, nu se strica", am zis ca eu sunt aia".

"Are vocatia iubirii fata de tot ce este frumos pe lume, iar pentru ceea ce se numeste mizeria omeneasca, are o privire ironica, dar intelegatoare. Are vocatia prieteniei, gata oricand sa-ti fie aproape, fara sa astepte nicio recompensa. Te iubesc, Cristina si as vrea sa am bucuria de a-ti citi gandurile asternute pe hartie mereu, mereu ..." (Stela Popescu - extras din Prefata cartii "Femeia Hopa- Mitica", autor Cristina Stamate).