Miercuri, 22 noiembrie isi deschide portile Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 24, a fost iniţiat şi este organizat anual de Radio Romania. Targul va fi deschis pana pe data de 26 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo reunind într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, etc.

Gaudeamus 2017 propune iubitorilor de carte:

• circa 300 de expozanţi, un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti cu tradiţie, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie, prezente an de an la Gaudeamus, cărora li se adaugă numeroşi participanţi în premieră;

• peste 800 de evenimente editoriale şi profesionale, care se vor desfăşura la standurile expozanţilor, al invitatului de onoare, ale partenerilor şi în spaţiile special amenajate în incintă (Sălile Cupola şi Mircea Sântimbreanu, Bursa de Contacte, Ceainăria Bernschutz&Co - Gaudeamus şi Salonul de Carte pentru Copii Ion Creangă).

• ziarul târgului va fi realizat pentru al patrulea an consecutiv de o echipă redacţională de la publicaţia Caţavencii.

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10:00 şi 20:00.

Accesul publicului la Târg se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare pentru toată perioada (în valoare de 10 lei), care constituie totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus. Dar, numeroase categorii de public vor beneficia de acces gratuit în incintă: preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, alţi profesionişti din domeniile editorial-educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, dar şi grupurile organizate.

Tombola Gaudeamus, derulată pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, va avea şi în acest an premii extrem de atractive:

• 10 eBook reader, oferite de BRD Groupe Société Générale;

• 9 vouchere în valoare de 300 de lei, oferite de Optiplaza;

• pachete de accesorii pentru echipamente multimedia, oferite de InfoTouch Systems;

• 3 vouchere foto-carte CEWE, în valoare de câte 139 lei.

Premiile Târgului Internaţional Gaudeamus 2017 vor fi decernate duminică, 26 noiembrie, ora 15:00:

- Trofeele Gaudeamus (pentru trei dintre expozanţi) şi Cea mai râvnită carte a târgului, premii acordate pe baza votului publicului.

- Trofeul Presei Mircea Sântimbreanu, pe secţiunile publicaţii, radio, TV, online şi agenţii de presă - decernat jurnaliştilor acreditaţi care vor reflecta derularea târgului.

- Premiul de excelenţă, acordat de Radio România uneia din editurile prezente la târg şi destinat finanţării totale sau parţiale a unui proiect editorial de importanţă naţională, cu ecouri internaţionale.

- Premiile pentru traducere Antoaneta Ralian, acordate pentru doi traducători, în şi din limba română.

- Premiul Educaţia, acordat uneia dintre instituţiile de învăţământ prezente la târg.

- Premiul Miss Lectura, acordat de organizatori celei mai frumoase vizitatoare iubitoare de carte.

Eveniment organizat de Radio România. Proiect cultural susţinut de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.