Intersectiile de miercuri - Bucurestiul vulnerabil: Suntem ultimii martori ai acestui oras?

de C. Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 15 noiembrie 2017, 12:10 Actualitate | Cultură

Calcan pictat strada Arthur Verona
Foto: ARCEN
O noua editie a dezbaterilor "Intersectiile de Miercuri" va avea loc miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.30,  in casa din I. L. Caragiale 32. Tema din aceasta seara este Bucurestiul Vulnerabil, iar intrebarea cheie "Suntem ultimii martori ai acestui oras?", in conditiile in care in centrul Bucurestiului sunt sute de cladiri cu risc seismic, care risca sa dispara la primul cutremur. In cadrul evenimentului, calcanul de pe strada Pictor Arthur Verona a fost pictat pentru a trage atentia supra situatiei in care se afla orasul.

Vor discuta: Raluca Trifa, asistent universitar la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" - coordonator tehnic al proiectului ARCEN, Matei Sumbasacu - inginer si fondator al Re:Rise - Asociatia pentru Reducerea Riscului Seismic si Edmond Niculusca - fondator ARCEN si coordonator al proiectului Catalog Bucuresti. Organizator: Asociatia ARCEN.

"La 40 de ani de la cel mai catastrofal seism, Bucurestiul este nepregatit, viata oamenilor e pusa in pericol, iar memoria si patrimoniul cultural risca sa dispara. Vor disparea strazi si case, povesti si destine si oameni. Bucurestiul este singura capitala europeana care nu-si cunoaste in detaliu riscurile si urgentele, numarul imobilelor, numarul imobilelor aflate in pericol, numarul imobilelor valoroase, calitatea constructiilor recente si care nu are nicio viziune coerenta despre dezvoltarea viitoare a orasului", spun organizatorii.

Asociatia ARCEN a demarat in martie 2017 proiectul Catalog Bucuresti - primul inventar complet al tuturor imobilelor de pe toate strazile din toate cele 98 de zone protejate ale capitalei, urmand sa inventarieze pana in anul 2020 peste 14.500 de imobile (noi, vechi si terenuri virane) si sa creeze un o baza de date deschisa, cu harti, statistici si fotografii care va cuprinde starea si analiza intregului tesut istoric al orasului.

La proiectul ARCEN Catalog Bucuresti lucreaza 150 de voluntari, 20 de arhitecti si urbanisti si 15 experti. Despre toate detaliile proiectului, despre starea actuala a orasului asa cum reiese din primele date colectate si analizate vom vorbi cu invitatii nostri miercuri, la Rezidenta BRD Scena9.​MASA ROTUNDA Ce fac si ce ar putea sa faca bancile pentru economie si companii? Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, in dialog cu cititorii  HotNews.ro, luni, de la ora 9:00

Am vazut saptamana trecuta ca Institutul de Statistica a anuntat o crestere economica record - insa analistii si economistii, ne anuntam ca de fapt lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Este economia bine finantata in acest moment? Se fac investitii private? Dar publice? Cum pot ajuta bancile mai mult economia, statul si companiile private? La toate aceste intrebari vor raspune Horia Braun, economistul sef al BCR, alaturi de Florian Libocor (economistul sef al BRD-GSG) si de Andrei Radulescu (economist sef al BT) in cadrul mesei rotunde care va avea loc, luni, 20 noiembrie, incepand cu ora 9:00.

1193 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version