Big Band-ul Radio propune un nou concert din seria Jazz pe romaneste la Sala Radio, joi, 16 noiembrie 2017, de la ora 19.00. Protagonistii concertului vor fi doi chitaristi: Alex Man si Liviu Negru, iar programul va cuprinde un mix de piese jazz, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor. Va prezenta Florian Lungu.

Concert Big Band RadioFoto: Afis concert

Concert-emisiune realizat la initiativa Radio Romania Cultural, in parteneriat cu Orchestrele si Corurile Radio, seria Jazz pe romaneste este un proiect cu frecventa lunara, care propune publicului intalniri memorabile cu figuri de prima marime ale jazz-ului contemporan.

Absolvent al Facultatii de Jazz Richard Oschanitzky din Timisoara, cu un master la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Alex Man este un foarte apreciat si foarte activ chitarist si contrabasist de jazz, premiat de revista Actualitatea muzicala in 2014. Expresiv si versatil ¬ trecand cu usurinta de la un gen jazz-istic la altul, cu relaxarea celui care stapaneste extrem de bine instrumentul ¬, este recunoscut si ca un rafinat acompaniator, atent in permanenta la estetica muzicala, doritor de a pune in valoare personalitatea celui alaturi de care canta. A colaborat, de-a lungul timpului, cu big band-uri din tara si din strainatate, si cu muzicieni precum Istvan Gyarfas, Rick Condit, Sorin Romanescu, Catalin Milea, Cristi Soleanu, Pedro Negrescu si Luiza Zan, in numeroase concerte de club sau pe scene de festival. In prezent este cadru didactic asociat la sectia Jazz a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si desfasoara o activitate continua de pregatire a elevilor din spatiul preuniversitar, in vederea admiterii la facultatile cu profil jazz, cu rezultate remarcabile ale elevilor admisi in tara si in strainatate. Sustine workshop-uri pe teme variate si de interes pentru tinerii muzicieni (ansamblu, tehnica instrumentala, improvizatie, compozitie, management muzical) si participa constant in tabere de muzica improvizata si jazz, ca profesor coordonator. Este solicitat cu regularitate in jurii internationale ale concursurilor studentesti de jazz, precum Festivalul International Studentesc de Jazz de la Targu-Mures.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Incepand din noua stagiune, biletele si abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor si Corurilor Radio se vor achizitiona on-line prin reteaua www.bilete.ro. Acestea se pot achizitiona si la casa de bilete a Salii Radio si sunt disponibile, de asemenea, in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos si Inmedio, semnalizate Bilete.ro.