Actrita Olga Tudorache va fi inmormantata sambata, la ora 11:30, la Cimitirul Bellu din Capitala, anunta Agerpres. Sicriul cu trupul neinsufletit al artistei a fost depus vineri, intre orele 10,00-14,30, in foaierul Salii Mari a Teatrului National "I.L.Caragiale" unde actori, fosti studenti si oameni simpli au fost si i-au adus un ultim omagiu. Incepand cu ora 15:00 a fost depus la Biserica Kretulescu.

Olga TudoracheFoto: TVR

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu la Teatrul National din Capitala s-au aflat Mitica Popescu, Sanda Manu, Ion Caramitru, Ilinca Tomoroveanu, Carmen Tanase, Richard Bovnoczki, Emilia Dobrin, Constantin Dinulescu, Monica Davidescu, Nicolae Mandea - rectorul UNATC, dramaturgul Radu F. Alexandru.

La Teatrul National a fost prezent si fiul marii actrite, Alexandru Avram.

Coroane de flori au fost trimise de presedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, Ministerul Culturii, Teatrul Mic, Teatrul National "I.L. Caragiale", Televiziunea Romana, Uniunea Cineastilor din Romania, UNATC.

Actrita Olga Tudorache a murit, in cursul noptii de marti spre miercuri, in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Elias.

Olga Tudorache s-a nascut la Oituz, judetul Bacau, la 11 octombrie 1929. A absolvit, in 1951, Institutul de Teatru din Bucuresti. Din septembrie 1951, a fost angajata la Teatrul Tineretului din Bucuresti, unde si-a desfasurat activitatea pana in 1966, cand acesta a fuzionat cu Teatrul Nottara.

La 8 aprilie 2010, Olga Tudorache a jucat pentru cea de-a 250-a oara pe scena Teatrului National din Bucuresti, interpretand rolul principal in spectacolul "Regina Mama" (regia Gelu Colceag). Interpretarea Olgai Tudorache a fost distinsa cu Premiul AICT pentru cea mai buna actrita a anului 1997 si cu Premiul Tofan pentru cea mai importanta personalitate teatrala a aceluiasi an.

Actrita Olga Tudorache a fost decorata de principesa mostenitoare Margareta, in numele regelui Mihai I, cu decoratia regala "Nihil Sine Deo", in cadrul unei ceremonii care s-a desfasurat la 18 mai 2013, la Teatrul Mic din Bucuresti, chiar dupa spectacolul "Portretul Doamnei T", o piesa scrisa special pentru Olga Tudorache de Ana Maria Bamberg.