Cristian Mungiu va fi decorat joia viitoare de ambasadoarea Frantei la Bucuresti, Michele Ramis, cu insemnele de Cavaler al Ordinului National Legiunea de Onoare, recunoastere din partea presedintelui Republicii Franceze, informeaza News.ro. Anuntul a fost facut de directorul Institutului Cultural Francez, Christophe Gigaudaut, vineri seara, la gala de deschidere a festivalului Les Films de Cannes a Bucarest.

Regizorul Cristian MungiuFoto: ICR NY

"Anul acesta, Franta are placerea si onoarea de a-l decora pe cel mai bun ambasador franco-roman, Cristian Mungiu. Draga Cristian, ai primit deja oficial Ordinul Cavaler al Artelor si Literelor acordat de ministerul francez. Saptamana viitoare, doamna ambasador a Frantei la Bucuresti, Michele Ramis, iti va acorda insemnele de Cavaler al Ordinului National Legiunea de Onoare, ceea ce inseamna o recunoastere a presedintelui Republicii Franceze pentru serviciile aduse Frantei", a fost anuntul directorului Gigaudaut.

"Franta are sansa de a se asocia cu dumneavoastra, cu filmele dumneavoastra care calatoresc peste tot in lume", a adaugat Christophe Gigaudaut.

Regizorul Cristian Mungiu a multumit pentru aceasta onoare.

Les Films de Cannes a Bucarest are loc anul acesta la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Taranului si Cinemateca Eforie. Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, a fost prezentat in prezenta echipei la gala de deschidere a evenimentului.

Ambasada Frantei si Institul Francez sunt partenerii acestui eveniment.

Les Films de Cannes a Bucarest, festivalul care aduce din 2010 in Romania cele mai importante filme arthouse ale anului si pe cei mai reputati cineasti, va avea loc anul acesta in sapte orase din tara: Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu, Arad si Suceava.

Les Films de Cannes a Bucarest a fost initiat in 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux.