Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti deschide stagiunea cu spectacolul "UFO", de Ivan Vyrypaev, in regia lui Bobi Pricop. Premiera oficiala este programata pe 17 septembrie, la Sala Pictura.

UfoFoto: Adi Bulboaca

Dupa succesul multipremiatului spectacol "O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii", de Mark Haddon, tanarul regizor Bobi Pricop revine la Teatrul National "I.L. Caragiale¬ Bucuresti, la aceeasi Sala Pictura, lansand in premiera nationala piesa "UFO" a unuia dintre cei mai talentati si jucati dramaturgi tineri rusi, Ivan Vyrypaev, in traducerea Masei Dinescu.

Folosind proiectii simultane pe suprafete diferite, medii virtuale 3D (construite de Paul Spike), live-video (coordonat de Tudor Panduru), o constructie sceno-tehnica (Paul Popescu si Mizdan) si muzica originala a lui Alexei Turcan, spectacolul "UFO" spune povestile unor oameni care au avut contact cu civilizatii extraterestre.

Mecanismele de storytelling folosite in spectacol sunt bazate pe tehnologii de noua generatie integrate intr-o dramaturgie a firescului, intr-o instalatie artistica hi-tech a emotiilor exprimate pe mai multe planuri, la toate nivelurile de viata, perceptie si realitate. O montare care sparge propriile conventii, facand din realitate artificiul suprem, iar din suflet - performance.

"UFO" este spectacolul-experienta de care avem nevoie atunci cand uitam de noi din cauza zgomotului din jur, dar si o joaca de-a docu-mistificarea, cu humanoizi verzi, civilizatii extraterestre si linistea unei dimineti senine.

Distributia spectacolului (in ordinea aparitiei in scena): Ada Gales, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Mihai Calin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu, Ion Caramitru.

Primele reprezentatii au loc in zilele de 15 si 16 septembrie, de la ora 20.00, la Sala Pictura, iar premiera oficiala va avea loc duminica, 17 septembrie, ora 20.00.