Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 7 octombrie, de la orele 11:00 și 18:00, spectacolul „Plip” al Teatrului de Marionete din Porto (Portugalia). Cele două reprezentații vor avea loc în deschiderea ediției din acest an a Festivalului Tânăr de la Sibiu, ce va avea loc în perioada 7 – 15 octombrie.

Timp de nouă zile artiști din Belgia, Cehia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Portugalia, România și Ucraina vor prezenta la Sibiu un program eclectic dedicat artelor spectacolului pentru copii și adolescenți. „Selecția din acest an e cea mai echilibrată de până acum. După 3 ani de căutări și mici crize, închidem un ciclu important pentru maturizarea festivalului în încercarea de a ne defini cât mai bine publicul și noile programe. Sunt foarte încântat de diversitatea programului din acest an!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

„Plip” este povestea extraordinară a unei planete imaginare, o călătorie senzorială pentru copiii cu vârsta între 2 și 5 ani. Construit ca un joc pentru a experimenta viața de zi cu zi a celor mai mici, producția portughezilor de la „Red Cloud Tetro de Marionetas” abordează un imaginar fantastic pentru a reinterpreta lumea din jurul nostru din perspectiva celor mai mici. Spectacolul cu păpuși creat de Sara Henriques și Rui Rodrigues are o durată de 35 de minute și a fost prezentat în selecția oficială a Convenției Internaționale a Marionetelor de la Montemor-o-Nova.

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și își propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență dătătoare de energie. De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative și aduce în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de părinți și educatori.

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER și Consiliul Județean Sibiu.

Biletele pentru ediția din acest an a festivalului vor fi puse în vânzare miercuri, 20 septembrie. Acestea vor putea fi achiziționate atât de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11:00 la 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica de la 10:00 la 14:00), cât și online prin eventim.ro sau în Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.