Maestrul Gigi Caciuleanu semneaza coregrafia si regia spectacolului eveniment "TragiComedy", pe scena Operei Nationale Bucuresti, ce va fi prezentat publicului vineri, 8 septembrie de la ora 18.30. Spectacolul, dedicat memoriei marei balerine Maya Plisetkaya, pe muzica lui Rodion Scedrin, sotul si marea ei iubire, cel caruia i-a servit drept muza, va fi prezentat in cadrul Festivalului George Enescu, editia 2017.

"TragiComedy", de Gigi CaciuleanuFoto: Poster

„Prin noua mea creație, „TragiComedy”, îmi propun să explorez coregrafic atât o serie de situații și conflicte care se pot ivi între personaje cât și o gamă de trăiri sau frământari intime, la care mă „duce” muzica lui Rodion Șcedrin.

Pe de altă parte, dansul inegalatei Mayei Plisețkaya, în afară de academismul mondialmente cunoscut al artistei purtând titlul de „ballerina assoluta”, a fost întotdeauna impregnat de un dramatism, de o teatralitate, ieșite din comun. De unde ideea de a dedica „TragiComedy” acestei figuri excepționale ale culturii universale.” - declara Gigi Căciuleanu

Acum mai bine de zece ani, Gigi Căciuleanu a realizat la Paris, la invitația designer-ului Pierre Cardin, pentru, dar și cu participarea superbei artiste Maya Plisețkaya, spectacolul „La Folle de Chaillot”, pe muzica aceluiași Șcedrin.

Sub direcția artistică a maestrului Gigi Căciuleanu vor evolua pe scenă balerini și muzicieni ai Operei Naționale București. Matei Dersidan a creat scenografia și mapping-ul video, iar light designul poartă semnătura lui Cristian Simon. Costumele sunt desenate de Corina Boboc.