Marti, 29 august, la Unteatru incepe cea de-a doua serie de concerte din cadrul editiei 2017 a Estivalului de Chitara. Publicul bucurestean sau aflat in trecere prin capitala va putea astfel asculta duete de chitara sau de archlute, voce si chitara, nai si chitara, intr-un program bogat, ce se intinde de la clasicii Scarlatti sau Castelnuovo-Tedesco pana la world music si improvizatie. Asadar, acest sfarsit de august va ofera ocazia de a petrece cateva seri de muzica buna.

Estivalul de ChitaraFoto: Afis

Marti, 29 august, Estivalul de Chitara programeaza o seara de “luna si para”. De la ora 19.30, pe scena urca Duo Kitharsis. Doi tineri chitaristi - Alexandra Petrisor si Dragos Horghidan - a caror cariera, desi la debut, se proiecteaza deja promitator, dupa recitaluri sustinute in Germania, Franta, Italia si Polonia. La ora 21.00, soprana Angela Sindeli si Tudor Niculescu-Mizil propun un program de muzica spaniola pentru voce si chitara.

Miercuri, 30 august, in penultima seara a festivalului, programul incepe cu recitalul oferit de chitaristii Mihai Cojocaru si George Popescu. Partea a doua a serii aduce un recital special de nai si chitara, sustinut de tinerii dar extraordinar de talentatii Madalina Luca si Radu Valcu.

Estivalul de Chitara se incheie joi, 31 august cu “luna in palma”. De la ora 19.30, Duo Iancu-Lobont ne ofera sonoritatea unui recital de archlute - un instrument cu coarde specific secolului XVII, precursor al chitarei moderne, din aceeasi familie cu teorba si chitarrone. Seara de incheie cu minunata Maria Raducanu, una dintre cele mai speciale voci din lume, pe care avem acum ocazia s-o ascultam din nou in compania chitaristului Maxim Belciug.

Asadar, ultima serie de concerte a Estivalului de Chitara se desfasoara in zilele de 29, 30 si 31 august. Concertele incep la ora 19.30 si au loc in sala de concerte a Unteatru, str. Sfintii Apostoli 44, Bucuresti. Accesul publicului la toate concertele este gratuit.

Estivalul de Chitara este organizat de Asociatia Culturala Kitarodia in parteneriat cu UNTEATRU. Proiectul este finantat de Primaria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in cadrul programului cultural “Bucuresti Oras participativ”.