Festivalul International de Teatru Independent Undercloud, in cadrul caruia vor fi prezentate peste 40 de spectacole romanesti, productii straine, spectacole-lectura si conferinte, incepe marti la Bucuresti.

Spectacolul de deschidere incepe la Sala Mare a ARCUB Gabroveni, de la ora 18.00. Este un spectacol din Polonia, numit "Ultima banda a lui Krapp" in regia lui Jaroslaw Fret, o productie a Institutului Grotowski.

Tot in prima zi a festivalului, spectatorii vor putea vedea doua spectacole aflate in concurs : "O femeie singura", in regia lui Daniel Grigore-Simion, o productie a Teatrului de Arta, de la ora 19,00 si "Pe jumatate cantec", in regia Cristei Bilciu, o productie Teatrul de Foc, de la ora 20.00.

De la ora 22.00, va fi spectacolul 'Maria Callas - La Divina', in regialui Radu Gabrea.

La 50 de ani de cariera, Alexa Visarion isi face debutul in teatrul independent din Romania cu un text montat in premiera in tara noastra: Hughie de Eugene O'Neill. Spectacolul, productie UNTEATRU, va fi prezentat in festival in 27 august si va fi urmat de un dialog cu Alexa Visarion Despre viata si teatru, in ce ordine vreti.

Pana in 31 august, pasionatii de teatru se vor putea intalni cu personalitati ale lumii artistice romanesti. Totodata, filosoful, eseistul si romancierul Pascal Bruckner isi va lansa, in premiera mondiala, la Undercloud, cel de-al doilea text dramatic.

Programul complet al festivalului este disponibilaici.

Biletele pot fi achizitionate direct de la Casa de bilele ARCUB, intre orele 14.00-20.00 si online prin mystage sau eventbook.