Un spectacol inedit a avut loc vineri dupa-amiaza, la Delfinariul din Constanta, o reprezentatie a delfinilor desfasurandu-se in timpul unui concert de muzica simfonica sustinut de orchestra Bigg Dimm a'Band din Cluj, cea care zilnic are spectacole pe faleza Cazinoului din Constanta, informeaza News.ro.

Turistii si constantenii au umplut cladirea Delfinariului din Constanta vineri, pentru a asista la reprezentantia delfinilor de la ora 15.00. Multi dintre ei nu stiau ca vor avea parte si de un spectacol simfonic in acelasi timp cu reprezentantia delfinilor. Orchestra se asezase in zona centrala a salii respective, iar inainte de spectacol directorul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, Adrian Balba, a povestit celor prezenti cateva lucruri despre delfini, dar si despre Marea Neagra.

La ora 15.00, a inceput concertul orchestrei Bigg Dimm a'Band din Cluj. Nu de putine ori, miscarile delfinilor au fost aplaudate de spectatori, unii dintre acestia remarcand la final ca uneori parea ca delfinii danseaza pe muzica.

Dupa 20 minute, recitalul delfinilor, dar si al artistilor s-a incheiat. Copiii au spus la finalul spectacolului ca cel mai mult le-au placut sariturile delfinilor, iar parintii au apreciat si muzica, ei spunand ca nu stiau atunci cand si-au programat vizita la Delfinariu si despre concertul simfonic.

Orchestra Bigg Dimm a'Band din Cluj este implicata in proiectul Sunset Sea-mphony 2017, care se desfasoara in perioada 29 iulie -27 august pe faleza Cazinoului din Constanta.

Repertoriul concertelor este variat, accesibil pentru publicul larg si cuprinde piese celebre de muzica simfonica, precum si adaptari pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock romanesti si straine, cantece cunoscute de muzica populara romaneasca sau melodii celebre de pe coloana sonora a filmelor.

Proiectul este organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. si este finantat de Primaria Municipiului Constanta, cu suma de 334.800 lei.