Intrucat a 65-a gala a Globurilor de Aur a fost anulata din cauza grevei scenaristilor, castigatorii au fost anuntati duminica seara in cadrul unei conferinte de presa. Cristian Mungiu a ratat premiul pentru cel mai bun film intr-o limba straina, acesta fiind acordat productiei franco-americane "Le Scaphandre et le Papillon", semnata de Julian Schnabel. Cu acelasi film, Schnabel a obtinut si premiul pentru cea mai buna regie.

Cea mai buna actrita intr-un loc secundar a fost desemnata Cate Blanchett pentru filmul "I'm Not There", iar cel mai bun actor intr-un musical a fost Johnny Depp pentru rolul din "Sweeney Todd".

Premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol dramatic a fost obtinut de Julie Christie pentru filmul "Away from Her", iar cel mai bun actor intr-un rol dramatic a fost desemnat Daniel Day-Lewis pentru "There Will Be Blood".

Cea mai buna actrita intr-un musical a fost desemnata Marion Cotillard pentru rolul lui Edith Piaf in "La Vie En Rose" si premiul pentru cel mai bun film de animatie a fost obtinut de "Ratatouille".