Expoziţia de fluturi tropicali vii "Culorile prin aripi", care oferă vizitatorilor posibilitatea de a admira fluturi originari din Asia, Africa sau America de Sud, se va deschide sâmbătă la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa". Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 1 iulie – 17 septembrie 2017.

Expozitia 'Culorile prin aripi'Foto: Muzeul Antipa

Expoziţia are loc în sera din grădina muzeului şi include specii remarcabile de fluturi, printre care 'Fluturele cap-de-bufniţă de bananier' (Caligo eurilochus), 'Împăratul' (Morpho peleides) sau 'Fluturele coada rândunicii de smarald' (Papilio palinurus), informează un comunicat al Muzeului Antipa.

Vizitatorii expoziţiei pot fi martorii unor momente unice, cum ar fi "naşterea" unor fluturi, asistând la momentul în care adulţii părăsesc învelişul nimfei şi îşi întind aripile pentru prima dată.

„Expoziția „Culorile prin aripi” organizată de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă vizitatorilor noștri posibilitatea de a admira senzaționalii fluturi tropicali originari din Asia, Africa sau America de Sud, de a le urmări zborul delicat sau de a le observa cu mare atenție comportamentul! Prin această expoziție avem șansa de a evada, chiar dacă pentru scurt timp, într-un paradis tropical, populat de numeroși fluturi multicolori” ne declară domnul dr. Luis Ovidiu Popa, directorul general al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Expoziția „Culorile prind aripi” reprezintă o modalitate inedită de a cunoaște îndeaproape un grup de animale cu un mod de viață fascinant, admirând totodată bogăția de forme și culori atât de caracteristică fluturilor diurni din zonele tropicale. Cu toate că nici una dintre speciile prezente în cadrul expoziției nu este amenințată cu dispariția, frumusețea și fragilitatea exponatelor vii ne vor atrage atenția asupra necesității conservării acestor insecte delicate prin măsuri specifice.

Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copii, studenți și pensionari şi de 12 lei pentru adulți. Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani au accesul gratuit în expoziție.

Totodată, muzeul vine în întâmpinarea publicului cu o ofertă avantajoasă: cumpărând biletul comun în valoare de 15 lei pentru copii, studenţi şi pensionari şi 20 lei pentru adulţi, puteţi vizita ambele expoziţiile temporare "Culorile prind aripi" şi "Venin - Frumuseţi de neatins" - cu specii veninoase din lumea animală.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 17 septembrie, de marţi până duminică, între orele 10,00 şi 18,00, accesul vizitatorilor fiind permis doar până la ora 17,30.