Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19.00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc - Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea și dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.

OCR la final de stagiune Foto: Afis concert

Sabin Penea va fi solistul – invitat al serii, un tânăr violonist membru al Orchestrei Române de Tineret, licențiat al Universității de Muzică din București la clasa prof. univ. dr. Gabriel Croitoru. Preocupat de interferențele între diverse genuri muzicale, de la muzică clasică la rock, jazz și muzică electronică, Sabin Penea a fost basist al trupei Timpuri Noi.

Uvertura la Visul unei nopți de vară, op. 21 de F. Mendelssohn va deschide programul serii, o piesă de primă tinerețe, scrisă de autorul ei la vârsta de doar 15 ani, inspirată de piesa de teatru cu același nume, semnată de William Shakespeare. Cea de a doua compoziție aflată pe afișul închiderii de stagiune, Concertul nr. 3 în sol major pentru vioară și orchestră de W. A. Mozart, face parte din aceeași categorie a compozițiilor precoce, fiind scrisă de Mozart, cu aproape un secol mai devreme decât Mendelssohn, când avea 19 ani. Seara se va încheia cu Simfonia nr. 104 în re major de J. Haydn.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.