Expoziția Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă, va fi vernisata în data de 19 iunie 2017, ora 18.30, în Sala de expoziții a Accademiei di Romania din Roma. Expozitia îşi doreşte să prezinte publicului italian minunata artă a Culturii Cucuteni ilustrata prin ceramica şi a statuetele din lut descoperite în judeţul Botoșani.

Cultura Cucuteni - de la simbolism la artaFoto: Afis expozitie

Artefactele acestei civilizaţii se remarcă printr-o gamă largă de motive decorative pe care artiștii cucutenieni le-au folosit şi combinat, utilizând doar trei culori (alb, negru și roșu), într-o asemenea manieră încât rezultatele sunt spectaculoase, având în vedere epoca în care acestea au fost create. Expoziția Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă este structurată pe imagini de înaltă fidelitate, realizate într-o manieră artistică de către fotografi profesioniști ce colaborează cu National Geografic și o serie de texte explicative, în română, italiană și engleză, grupate pe panouri de tip roll-up. Această expoziție nu este destinată să pună accentul principal pe informații științifico-istorice și detalii tehnice, ci pe valoarea artistică a artefactelor ceramicii și plasticii cucuteniene.

La vernisajul expoziției ce va avea loc în data de 19 iunie 2017, ora 18.30, în Sala de expoziții a Accademiei di Romania din Roma vor susține intervenții prof. Marco Merlini (Roma) și dr. Aurel Melniciuc (Botoșani). Expoziţia poate fi vizitată în perioada 19-25 iunie 2017, la Accademia di Romania, Piazza José de San Martin, 1 - 00197 Roma.

Expozitia este organizată de Muzeul Județean Botoșani în parteneriat cu Accademia di Romania din Roma și Institutul Cultural Român.