Institutul Cultural Roman din Budapesta deschide anul cultural 2008 cu Mihai Eminescu pe Internet. Peste 400 de mesaje vor porni pe e-mail in 15 ianuarie, data nasterii poetului, catre publicul ungar care va putea citi o poezie in traducere consacrata, o scurta biografie si o imagine. Mesajele mai cuprind trimiteri la site-uri unde se pot citi versuri, fragmente de proza, eseuri critice despre opera lui Eminescu in maghiara si in limbi de larga circulatie. E-mailuri similare in limba materna vor fi transmise romanilor din Ungaria, pentru un ragaz poetic inchinat celui care a indulcit ca nimeni altul limba romaneasca.

O expozitie tematica de carte ii va intampina pe cititorii Bibliotecii ICR Budapesta, singura biblioteca de limba romana profesionista din Ungaria, cu peste 12 000 de volume.

Mihai Eminescu nascut la 15 ianuarie 1850, la Ipotesti a fost un poet, prozator si jurnalist roman, considerat de critica literara drept cel mai important scriitor romantic din literatura romana, supranumit si „luceafarul poeziei romanesti”.