Spectacole de teatru in şi outdoor, spectacole de lectură, one-man-show-uri, concerte, proiecţii de filme, lansări de carte şi expoziţii vor avea loc în perioada 27 mai - 4 iunie la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti - festCO 2017, informeaza Agerpres.

FestCO 2017Foto: Poster

"Festivalul de Comedie din acest an are o structură extrem de diversificată în care vom regăsi nu mai puţin de 13 secţiuni", a anunţat Aura Corbeanu, consultant manager festCO, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, la Teatrul de Comedie.

Ea a amintit că la ediţia din acest an vor fi prezente nouă spectacole, producţii ale Teatrului Naţional "I. L.Caragiale", Teatrul Metropolis, Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Teatrul "Maria Filotti" din Brăila, Teatrul Naţional Târgu Mureş, ARCUB şi Gigi Căciuleanu Romania Dance Company.

Juriul care va stabili câştigătorii ediţiei va fi compus din Maria Zărnescu - preşedintele juriului, Mihai Bisericanu, Emilia Dobrin, Lia Manţoc şi Erwin Şimşensohn, a anunţat Aura Corbeanu.

Printre secţiunile care se vor regăsi în cadrul festivalului se numără "Comedii de colecţie", în care vor fi prezente cinci spectacole invitate - "Gaiţele" - regia Alexandru Dabija, "Cum iubeşte cealaltă jumătate" - regia Sanda Manu, "Dineu cu proşti"- regia Ion Caramitru, "Măscăriciul" şi "Revizorul" - regia Horaţiu Mălăele, festCO pentru copii şi adolescenţi, liceenii în festCO, one-man-show-uri, spectacole de improvizaţie, lansări de carte, concerte, workshop-uri.

În secţiunea 'Comedia la tine în liceu', Teatrul de Comedie se va deplasa în trei licee bucureştene - Liceul "Gheorghe Şincai", Liceul "Mihai Viteazu" şi Liceul "Matei Basarab" - unde vor prezenta, de la ora 12,00, spectacolul "Emancipare", text şi regie Radu Iacoban, a anunţat George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie.

Tot un program pentru copii va fi şi 'festCO pentru copii şi adolescenţi' în cadrul căruia îşi vor prezenta spectacole Teatrul Ion Creangă, Teatrul Ţăndărică şi Teatrul Excelsior, au precizat organizatorii.

Evenimentele outdoor din cadrul festCO vor avea loc pe strada Franceză, Parcul Titan (scena de la lac), foişorul din Parcul Alexandru Ion Cuza, a anunţat Monica Similea, directorul executiv festCO. De asemenea, ea a anunţat, în premieră, că concertele pe care Ştefan Bănică şi trupele Vama şi Cargo ar fi trebuit să le susţină în faţa Teatrului de Comedie au fost mutate la scena lac din Parcul Titan.

George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, a amintit că selecţionerul ediţiei aniversare a festCO a fost criticul de teatru Alice Georgescu.

El a spus că dorinţa lui ar fi "să se audă cât mai mult despre comedia românească, despre Teatrul de Comedie şi despre noi toţi cei care participăm într-un fel sau altul la menţinerea acestui festival"

Vor fi prezentate spectacole în premieră în România - un one-man-show din America şi un spectacol al Companiei Star Theatre din Beijing.

One-man-show-ul "17 border crossings" al artistului Thaddeus Phillips din SUA va deschide, pe 27 mai, Festivalul Comediei Româneşti, iar "The Crossroad" spectacol de teatru tradiţional Opera din Peking, producător Star Theatre Beijing, va fi prezentat în ultima zi a festivalului, ambele spectacole putând fi vizionate la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie, de la 19,00, respectiv 19,30.

Biletele pentru Festivalul Comediei Româneşti - festCO 2017, inclusiv pentru producţiile-eveniment invitate din China şi SUA, pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului de Comedie sau online pe www.comedie.ro şi www.festCO.ro.