Spectacolul cu piesa Copilul din spatele ochilor va fi prezentat luni, 14 ianuarie, de la ora 19.30 in Sala 'George Constantin' a Teatrului Nottara. Spectacolul realizat dupa piesa cu acelasi nume apartinand autoarei israeliene Nava Semel este o poveste cutremuratoare despre o mama care lupta pentru copilul sau atins de Sindromul Down interpretarea emotionanta a Gabrielei Popescu.

Premiera spectacolului, produs de Centrul de Proiecte Culturale ArCuB impreuna cu Asociatia IF…/DACa… PENTRU FEMEI a avut loc in noiembrie 2007. Traducerea si regia sunt semnate de Liana Ceterchi, iar scenografia de Adriana Raicu.

Invitata la premiera spectacolului, Nava Semel a scris despre productia romaneasca a piesei sale:

"Am fost profund miscata de punerea in scena realizata de regizoarea Liana Ceterchi care a reusit sa creeze o viziune minimalista si totusi plina de imaginatie. Ea a folosit trei elemente simple: un scaun, o bucata de panza alba si un pestisor de aur, inotand intr-o punga de plastic. Fiecare simbolizeaza un alt strat de realitate pe scena, reprezentand atat oamenii cat si actiunile din piesa. […]. Desi cunoscuta mai degraba ca actrita de comedie, Gabriela Popescu se dovedeste a fi si o impresionanta actrita dramatica. Ea isi foloseste atat corpul cat si parul pentru a prezenta un curcubeu de emotii: rebeliune, furie, mirare, duiosie. Este impresionanta cand isi dezvaluie dragostea ce se revarsa pentru copilul ei cu handicapat.[..] Popescu se misca pe scena ca o leoaica, innobiland textul cu pasiune, intensitate si asumare totala. […] Rolul este o realizare si datorita abilitatii lui Ceterchi, regizoarea care i-a procurat actritei cheile jocului, pentru folosirea emotiilor astfel incat sa evite capcana patosului sau a sentimentalismului.

Poate arta schimba realitatea? am fost intrebata intr-un interviu la Bucuresti. Poate cu o mica bataie de inima, a fost atunci raspunsul meu. in aceasta productie minunata am fost norocoasa sa aud o multime de batai de inima."