De Ziua Copilului, Orchestra Națională Radio propune copiilor, părinților și bunicilor un concert – surpriză la Sala Radio, cu intrare liberă. Joi, 1 iunie 2017, de la ora 11.00, sala de concerte va deveni o scenă deschisă, un spațiu al dialogului jucăuș între muzicieni și micii spectatori.

1 iunie - Concert de Ziua CopiluluiFoto: Afis

Dirijorul Cristian Oroșanu va fi maestru de ceremonii de la pupitrul dirijoral, iar Orchestra Națională Radio va interpreta partituri celebre, legate tematic de magia copilăriei: Uvertura operei Wilhelm Tell, de G. Rossini, Selecțiuni din Peer Gynt, de E. Grieg, fragmente din Spărgătorul de nuci, de P. I. Ceaikovski, dar și fragmente din Aladdin de C. Nielsen, selecțiuni din Simfonia nr. 60 în do major – Il distratto, de J. Haydn, din Simfonia nr. 40 în sol minor de Mozart şi Marşul nupţial din Visul unei nopţi de vară de F. Mendelssohn.

Noutatea absolută a concertului dedicat de Orchestra Națională Radio Zilei Internaționale a Copilului este latura sa neconvențională și interactivă: micii spectatori vor putea să urce pe scenă alături de muzicieni, din dorința orchestrei de a oferi copiilor bucuria contactului prietenos și natural cu universul muzicii.