Recitalul ansamblului Musica Viva va invita la o "Calatorie in lumea dansului" duminică 28 mai 2017, de la ora 12, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Opusuri create de: Astor Piazzolla, Dmitri Șostakovici, Francis Poulenc, Robert Schumann, Manuel de Falla și Bela Bartok, vor fi interpretate de violoncelistul Florin Mitrea și pianista Andreea Butnaru.

Musica Viva duoFoto: Asociatia Pro Valores

Recitalul are loc în cadrul ediţiei a VI-a a Mogoşoaia ClasicFest. Recitalul va fi urmat de prezentarea celui mai recent compact disc al ansamblului Musica Viva: “O călătorie în secolul XX” - Sonate pentru violoncel și pian de Martinu, Șostakovici și Poulenc.

Ansamblul Musica Viva, fondat în 2005 de către pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, este gândit, conceput şi realizat ca o manifestare dinamică a muzicii camerale clasice. Pasiunea pentru muzica de cameră a dat naştere, de-a lungul a opt ani de la înfiinţare, unor proiecte de succes realizate în ţară şi in străinătate. Printre ele se numără Brahmsiana (2008), spectacolul sincretic “Sunet, Materie, Cuvânt” (2010), proiectul de mare anvergură profesională „Beethoven – Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) şi „Dialoguri muzicale“ (20132015). În 2013 Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile Uniunii Europene de Radio. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru este cadru didactic al Universității Naționale de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist și sef de partidă al Orchestrei Naționale Radio.

Taxa de vizitare a Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia asigură şi accesul la concert.