Articol webPR

 „Aducem Italia aproape de tine”

de     Smile Media
Miercuri, 17 mai 2017, 13:55 Actualitate | Cultură

Festivalul Italian
Foto: Smile Media
De pe 15 mai pe 15 iunie, ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior - Bucuresti, in colaborare cu Institutul Italian de Cultura si sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, aduc Italia mai aproape de tine cu a noua editie a Festivalului Italian.


Festivalul, care se desfasoara in jurul datei de 2 iunie, Ziua Nationala a Republicii Italiene, cuprinde o serie de evenimente dedicate promovarii produselor Made in Italy in Romania precum si initiative cu caracter cultural care sa puna si mai mult in valoare patrimoniul artistic al Italiei.


Pe parcursul unei luni, iubitorii de frumos si de bun gust sunt invitati sa faca o calatorie in lumea traditiei si a stilului de viata italiene, de-a lungul careia se imbina gastronomia, moda, designul si cultura.


Din 25 mai in 15 iunie se vor desfasura saptamanile bucatariei, modei si amenajarii interioare promovate de Agentia ICE cu sprijinul partenerilor locali. Printre initiativele de program semnalam in special La masa - in restaurantele italiene, o saptamana dedicata bucatariei italiene in principalele restaurante din Bucuresti, care vor oferi meniuri la preturi promotionale, Saptamana modei italiene, pe perioada careia mai multe magazine cu branduri italiene din Bucuresti vor promova ”Made in Italy” prin oferte speciale, Saptamana Amenajarii interioare si Designului Made in Italy in unele dintre cele mai cunoscute show-room-uri din capitala. De asemenea, pentru a promova produsele editurilor italiene, casa de editura Pavesiana va propune o serie de evenimente dedicate autorilor italieni si proiectii de film cu degustari.

 
Pe langa evenimentele dedicate publicului larg, in cadrul Festivalului Italian vor avea loc evenimente destinate profesionistilor si societatilor.  Pe 23 mai va avea loc a patra editie a ”Italian Wine & Food Day”, manifestare dedicata promovarii vinurilor si produselor alimentare italiene, in care vor fi prezenti in calitate de expozanti producatori italieni care doresc sa intre pe piata romaneasca.


In cadrul evenimentului se va desfasura un seminar organizat de Camera de Comert Italiana pentru Romania in cursul caruia va fi prezentat  ”Raportul de constatare a cazurilor de Italian Sounding in sectorul de retail alimentar din Romania - editia 2017”, urmat de premierea restaurantelor certificate ”Ospitalita italiana„. In data de 15 iunie va fi organizata a doua editie a evenimentului ”Italian Beauty & Care Day”, in cadrul careia producatorii italieni vor prezenta specialistilor romani din domeniul produselor de infrumusetare si ingrijire personala cele mai bune produse Made in Italy. In ce priveste evenimentele culturale din Festivalul Italian, in data de 1 iunie 2017, se va desfasura la sediul Institutului Italian de Cultura din Bucuresti expozitia ”Vivere Napoli” a lui Alin Daniliuc care prezinta patruzeci de acuarele de mic format care abordeaza teme ce reprezinta si sintetizeaza structura urbana, arhitectonica si sociala a orasului Napoli: vederi panoramice, detalii urbane, piete si piatete, monumente, activitati. Tot la sediul Institutului Italian de Cultura, pe 23 mai va avea loc Conferinta ”Pirandello in istoria umorului literar„ a profesorului Massimo Rizzante. Se vor desfasura apoi proiectiile a doua filme italiene - ”Accabadora” de Enrico Pau (pe 8 iunie) si ”Ochi inchisi„ de Giuseppe Petito (pe 15 iunie).

 

Pentru detalii cu privire la evenimentele Festivalului Italian va rugam sa consultati site-ul oficial al festivalului (www.festivalitalian.ro) si pagina de facebook a manifestarii (https://www.facebook.com/FestivalItalian/).
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

1485 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă