Tabloul 'Crizanteme şi dumitriţe' de Ştefan Luchian, adjudecat pentru 90.000 de euro

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 10 mai 2017, 11:10 Actualitate | Cultură

Lucrarea "Crizanteme şi dumitriţe" de Ştefan Luchian a fost adjudecată, marţi seara, la preţul de 90.000 de euro, la licitaţia Artmark organizată în Capitală. Tabloul provine din colecţia istorică a academicianului Aurel Avramescu şi a doctorului Maria Alexiu Avramescu, informeaza Agerpres.

Printre lucrările vândute la preţuri ridicate la sesiunea "Licitaţia unei colecţii de artă modernă importantă" s-au mai numărat: "Visare" de Nicolae Grigorescu - la 42.500 de euro, "Copil din Făgăraş" de Nicolae Tonitza - la 30.000 de euro, "La scăldat" de Gheorghe Petraşcu şi "Lac în Bretania" de Theodor Pallady - fiecare la 28.000 de euro, "Lectură" de Theodor Pallady - la 23.000 de euro, "Natură statică cu struguri" de Theodor Aman - la 22.000 de euro, "Tânără pe chaise longue" de Francisc Şirato - la 13.000 de euro, "Iarnă la Văleni" de Nicolae Tonitza şi "Nud în atelier" de Camil Ressu - fiecare la 12.000.

Marţi seara, Artmark a organizat şi sesiunea "Universul artistului. Licitaţia colecţiei de antichităţi şi artă decorativă Shapira Shain", care a cuprins antichităţi şi obiecte de artă decorativă, precum statuete de Tanagra, vase romane sau greceşti, netsuke-uri din fildeş, ceasuri de buzunar, ii, fote sau catrinţe. Cel mai bine vândut lot al sesiunii a fost o pereche Rimonim pentru Tora, din argint, decorată cu steaua lui David şi datată la începutul secolului al XX-lea. Acest lot a fost adjudecat la 1.200 de euro.

De asemenea, a fost organizată o licitaţie pentru strângerea de fonduri destinate restaurării clavecinului istoric din colecţia Castelului Peleş. Această licitaţie a avut vânzări de aproape 6.500 de euro.

Următoarele licitaţii Artmark vor avea loc pe 25 mai, când vor fi organizate sesiunile "Licitaţia unei colecţii Nicolae Vermont", "Licitaţia de arme de colecţie" şi "Licitaţia de Art Nouveau şi Art Deco".


Citeste mai multe despre   


VIDEO Economistii-sefi ai primelor 3 banci comerciale, despre evolutia economiei romanesti. Ce proiecte mari de investitii finanteaza bancile la ora actuala?

Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, Horia Braun (BCR), Florian Libocor (BRD-GSG) si Andrei Radulescu (BT) au discutat luni dimineata, in cadrul unei mesei rotunde organizate de HotNews.ro si StartupCafe.ro, despre investitiile bancilor in economie romaneasca si starea actuala a economiei, precum si despre fluctuatiile care au tinut prima pagina in ultima perioada.
  • A. Radulescu: Daca statul nu investeste, atunci de ce sa isi asume sectorul privat riscuri?
  • F. Libocor: Banii se duc acolo unde exista certitudini, predictibilitate, stabilitate. Lipsa acestor caracteristici loveste in mai multe zone, cu precadere in investitii.
  • H. Braun: Speram la o dinamica pozitiva, insa trebuie sa puna umarulul statul,bancile, si managementul companiilor.

649 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version