Un desen al lui Michelangelo, schita originala a operei "Sacrificiul lui Isaia", recent descoperit in timpul unei restaurari, a fost expus vineri, la Roma, scrie News.ro. Impreuna cu acesta a fost expus si desenul "Cleopatra", care a fost descoperit in urma cu 30 de ani in aceleasi circumstante.

"Este o poveste frumoasa cea a descoperirii acestui desen", a spus ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, la deschiderea expozitiei din muzeul Capitolino, potrivit AFP.

"Sacrificiul lui Isaia", realizat in jurul anului 1530, este o schita a operei omonime realizate de maestrul florentin pentru a ilustra episodul din Biblie. Descoperirea ei a avut loc la inceputul anului 2016, in timpul unei restaurari.

"Intre finalul de secol XIX si inceputul secolului XX, creatiile se protejau cu un fel de carton", a explicat Pina Ragionieri, presedinta fundatiei Buonarotti, expert in opera lui Michelangelo (1475 - 1564). "Dar acum stim ca aceasta tehnica reprezinta un pericol pentru pastrarea operei".

Desprinderea cartonului, realizata de restauratori, a permis dezvaluirea acestui desen. Acelasi lucru s-a intamplat in 1988 cu faimosul desen "Cleopatra", facut cadou in 1535 iubitului sau, Tomasso Cavalieri.

Artistul italian a realizat, mai intai, o schita, pe o parte a plansei, a trasat un contur de culoare rosie, inca vizibil.

Expozitia va fi deschisa pana pe 7 mai.

Acelasi lucru s-a intamplat in 1988 cu faimosul desen "Cleopatra", facut cadou in 1535 iubitului sau, Tomasso Cavalieri.