Sâmbătă, 8 aprilie 2016, ora 19.00, scena Sălii Radio devine un spațiu al jocurilor copilăriei pe ritmuri muzicale, într-un concert - spectacol al Corului de Copii Radio, sub îndrumarea dirijorului Voicu Popescu, în regia lui Dragoș Huluba.

Concert cu Corul de copii RadioFoto: Afis

Acompaniat la pian de Magdalena Faur, cu participarea lui Alexandru Anastasiu și a Cristinei Anghel (percuție), a lui Freja Apelkvist (violoncel) și a Simonei Săndulescu (orgă), Corul de Copii Radio pregătește o călătorie buclucașă în lumea irezistibilă a jocurilor celor mici de altădată, imaginate muzical de compozitorii Paul Constantinescu (Hora de șoareci, pe versuri de Tudor Arghezi), George Balint (Am o mâță și-un motan), Dan Buciu (Jocuri pentru pacea Planetei, fragmente), Sabin Pautza (Ofrandă copiilor lumii, fragmente), Dan Voiculescu (Ce bucluc!, pe versuri de Marin Sorescu). Programul va cuprinde și compoziții dedicate sărbătorilor pascale, semnate de Cornelia Tăutu (Coralia), Felicia Donceanu (Juxta crucem, lacrimosa), Otmar Mách (Hymnus) şi Rupert Lang (Cantate Domino).

Cu peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA şi Canada, Corul de Copii Radio, care a aniversat 70 de ani de existenţă în 2015, a primit numeroase distincţii şi premii, iar în 2004 Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană a acordat formaţiei titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.