Regizorul Bobi Procop si echipa spectacolului "O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii" au obtinut premiul pentru sectiunea teatru, "pentru omogenitatea performantei pe toate palierele creatiei scenice", la cea de-a XVII-a editie a Premiilor Radio Romania Cultural, care a avut loc luni seara, la Teatrul Odeon din Bucuresti.

O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptiiFoto: TNB

In cadrul Galei s-au acordat premii pentru noua sectiuni - poezie, proza, teatru, film, arte plastice, stiinta, muzica, educatie, proiecte culturale si festivaluri.

"E o mare onoare acest premiu, mai ales datorita faptului ca se adreseaza atat mie cat si intregii echipe. Nu exista bucurie mai mare pentru un regizor decat sa primeasca un premiu impreuna cu echipa lui", a spus Bobi Pricop, regizorul spectacolului "O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii", in momentul in care a primit Premiul Radio Romania Cultural pentru #teatru.

Pe scena a urcat intreaga echipa a spectacolului: actorii Ciprian Nicula, Ana Ciontea, Carmen Ungureanu, Rodica Ionescu, scenograful Adrian Damian, Dan Adrian Ionescu & Mizdan, care au realizat proiectiile video si instalatiile interactive, Alexei Turcan, compozitorul muzicii originale. Multumirile au mers catre traducatorul Andrei Marinescu dar si catre producatorul spectacolului - Teatrul National "I.L. Caragiale" Bucuresti.

Scenograful Adrian Damian a adresat multumiri oamenilor care nu sunt pe scena, respectiv intregii echipe tehnice a Teatrului National din Bucuresti, "o echipa exceptionala".

Spectacolul "O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii" (dupa un roman de Mark Haddon, adaptarea Simon Stephens, traducerea Andrei Marinescu), spectacol montat la Teatrul National "I.L. Caragiale" Bucuresti in stagiunea 2015-1016 a primit numeroase premii - Premiul Pentru Cel Mai Bun Spectacol al Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, editia a XXIIa, Premiul Pentru Cea Mai Buna Regie (Bobi Pricop) iar Ciprian Nicula, interpretul lui Christopher, adolescentul de 15 ani cu sindrom Asperger a primit Premiul Pentru Cel Mai Bun Actor, Ana Ciontea a fost nominalizata la Premiul Pentru Cea Mai Buna Actrita pentru rolurile interpretate in spectacol, iar Adrian Damian a fost nominalizat la Premiul Pentru Cea Mai Buna Scenografie, in cadrul aceluiasi festival.

In cadrul Galei Premiilor UNITER, care va avea loc luni, 8 mai, la Timisoara, Bobi Pricop isi disputa premiul pentru cea mai buna regie, iar Ciprian Nicula premiul pentru cel mai bun actor in rol principal.

Mai multe informatii despre spectacol aici:

https://www.facebook.com/ointamplareciudatacuuncainelamiezulnoptii

www.tnb.ro/ro/o-intamplare-ciudata-cu-un-caine-la-miezul-noptii