ActOrchestra, spectacolul Teatrului Național din București, în regia lui Horia Suru, unul din cele mai mari succese ale Programului 9G la TNB, participa la cea de-a 4-a ediție a Festivalului Internațional al țărilor Balcanice 'Balkan Breeze', care se desfășoară la Bursa (Turcia), în perioada 11-27 martie 2017.

Spectacolul ActOrchestraFoto: TNB

Spectacolul va avea două reprezentații, 24 și 25 martie, de la ora 20.00, pe scena Teatrului 'Ahmet Vefik Pașa' din Bursa.

ActOrchestra este acea poveste plină de umor, cu trei personaje pornite pe imprevizibilul drum al supremației pe scenă, un concert împachetat într-o poveste veselă, sonoră, ritmată, la care se aplaudă cu frenezie. Un joc la care se râde... serios, cu 3 actori și încă numeroși alți... parteneri, instrumente muzicale.

Festivalul de la Bursa are loc în fiecare primăvară și își propune apropierea prin teatru a țărilor balcanice într-un spirit al solidarității și al libertății 'fără frontiere'. La ediția din acest an participă trupe de teatru din: Turcia, România, Macedonia, Albania, Bulgaria și Kosovo.

La întoarcerea în țară, protagoniștii spectacolului, Petre Ancuța, Florin Călbăjos și Emilian Mârnea — trei dintre cei mai tineri actori ai trupei TNB — pot fi văzuți în cea mai recentă premieră a teatrului de la Sala Studio, 'Angajare de clovn' de Matei Vișniec, în regia lui Ion Caramitru. Spectacolul din 27 martie, programat chiar de Ziua Mondială a Teatrului, face parte din Campania 'Artiștii pentru Artiști'.

Între numeroasele participări naționale și internaționale ale spectacolului ActOrchestra amintim Festivalul Internațional de Vară, Ohrid și Festivalul de Comedie, Galați— Premiul Mihai Mihail, ambele desfășurate în anul 2016.