Artistul britanic Banksy, celebru pentru graffiti-urile sale, si-a deschis un hotel in Betleem, care "se lauda" cu "cea mai urata priveliste din lume", fiind situat la granita cu Cisiordania, langa zidul de securitate, scrie BBC, citat de News.ro

HotNews.roFoto: Hotnews

The Walled Off Hotel din Betleem este asezat cu fata spre blocurile de beton ale zidului pe care Israelul l-a construit in jurul Cisiordaniei.

Potrivit autoritatilor israeliene, controversatul zid are rolul de a preveni atacurile teroriste. In schimb, palestinienii spun ca le ocupa teritoriile si ca a fost declarat ilegal de catre Curtea de Justitie Internationala.

Camerele hotelului sunt decorate cu lucrari ale misteriosului artist, multe dintre ele avand ca tema conflictul israeliano-palestinian.

Galerie foto cu hotelul lui Banksy,AICI.

Reprezentantii hotelului dau asigurari ca este functional si va fi inaugurat pe 20 martie. Cladirea este jumatate galerie de arta, jumatate mesaj politic.

"Contabilul meu se teme ca multi turisti vor fi speriati sa vina in Cisiordania, dar i-am reamintit ca la deschidereaparcului tematic Dismaland din Weston-super-Mare, Marea Britanie, oamenii au petrecut o zi intreaga", a spus artistul intr-un comunicat de presa.