Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 8 martie, de la ora 18:00, spectacolul „Da Yang și Prințesa Da Yin” în regia Evei Labadi. Pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, doamnele și domnișoarele vor avea intrarea gratuită la acest spectacol în baza unui voucher atașat la biletele achiziționate pentru copii. Evenimentul va fi urmat, la ora 19:00, de un atelier introductiv de tango argentinian, cu intrarea gratuită pentru toți participanții.

'Da Yang si Printesa Da Yin' regia Eva LabadiFoto: Teatrul Gong Sibiu

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politice și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie, în 1975 - Anul Internațional al femeii.

Pentru a marca acest moment, actorii Andrei Hansel, Jenő Major, Angela Páskuy, Adrian Prohaska și Claudia Stühler vor urca pe scenă pentru a recrea una dintre cele mai frumoase povești orientale. „Da Yang și Prințesa Da Yin” este un spectacol despre iubire și curaj, în care regizoarea Eva Labadi Megyes folosește păpuși inspirate din teatrul tradițional japonez. Producția Teatrului „Gong” din Sibiu surprinde prin scenele dinamice, cu marionete bunraku, într-o tehnică de o precizie aproape mecanică. Acest spectacol este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Prețul unui bilet la spectacol este de 7 lei, tarif unic. Tichetele gratuite pentru doamne și domnișoare se emit exclusiv la agenția de bilete de la sediul teatrului (miercuri, joi, vineri 11:00 - 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00).

Cei interesați să descopere magia pașilor de tango argentinian sunt invitați de la ora 19:00, în Sala Studio a Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu, pentru a participa la un atelier introductiv coordonat de Alexandra Cindrea. Tangoul este o muzică atemporală, o cultură vie și efervescentă, dar mai ales un dans social care nu ține cont de vârstă. Programat special de 8 martie, acest eveniment oferă o alternativă bună de petrecere a timpului liber și un cadou special pentru cele mai importante persoane din viața noastră, fie că vorbim de mama, iubita sau soția noastră. Participarea la acest atelier este gratuită pentru toți participanții, în limita a 25 de locuri.

Înscrierile la acest atelier se fac online, printr-un mesaj trimis la adresa ticketing@teatrulgong.ro.