Copii și părinți sunt asteptati marți 28 februarie, de la ora 18:00, la Librarium Palas din Iasi la lansarea volumului "Rostogol merge acasă" de Lavinia Braniște, aparut la editura Arthur. La evenimentul de lansare va veti intalni cu autoarea cartii si invitatul Șerban Axinte.

Rostogol merge acasa, de Lavinia BranisteFoto: Afis

Va avea loc o lectura publica si se va discuta pe marginea cartii iar la final va avea loc o tombola cu premii pentru micii cititori, anunta Grupul Librarium Iasi.

Lavinia Braniște este autoarea volumului Rostogol merge acasă, publicat în mai 2016 de editura Arthur. Cartea a câștigat secțiunea de carte ilustrată pentru copii, secțiunea 0-7 ani, a concursului național de literatură pentru copii Trofeul Arthur, ediția 2014.

Lavinia Braniște: "Scriu poezii din şcoala primară şi am crescut cu poveştile bunicului, care îmi mai făcea şi jucării de carton şi zmeie colorate, pe care mi le înălţa pe calea ferată – ,,la linie“. Tot cu bunicul intram în pepiniera de la linie pe sub un gard de sârmă şi culegeam iarbă pentru găini şi păpădii galbene pentru mama. Cu bunica tundeam scaieţi şi-i puneam pe casă de Rusalii şi a doua zi ne uitam să vedem cui i-a crescut mai mult norocul.

Cărţile pentru copii au venit peste mine dintr-o întâmplare, după o pauză de douăzeci de ani, timp în care am schimbat joburi şi chirii şi m-am învăţat să trăiesc singură. Scriu pentru că-mi place să scriu. Şi am avut nevoie de douăzeci de ani ca s-o spun fără jenă".

După o carieră îndelungată, doamna Flavia, o barză inimoasă, așteaptă să iasă la pensie. Toată viața a zburat de colo, colo ducându-i pe bebeluși la mama lor.

Încă un transport și gata: porcușorul Rostogol, ultimul din cei unsprezece frați transportați de ea, e însă și cel mai greu. În plus, are rău de înălțime. Trebuie să meargă pe jos și totul se complică: un vulpoi și trei corbi au pus ochii pe micul Rostogol.