Celebra artista romana Alina Cojocaru, impreuna cu partenerul sau, John Kobborg, va sosi la Bucuresti pentru a sustine rolurile titulare din spectacolul „Baiadera”, reprezentat la Opera Nationala Bucuresti în data de 13 ianuarie 2008, la ora 18:30. Alina Cojocaru, una dintre balerinele cel mai bine cotate la nivel mondial, este prim-balerina a Companiei Regale de Balet de la Covent Garden.

Baletul Baiadera este povestea de dragoste dintre razboinicul Solor si Nikia, o dansatoare indiana. O poveste de dragoste imposibila care ca si in Romeo si Julieta se sfarseste cu moartea celor doi indragostiti.

Alina Cojocaru s-a nascut pe 27 mai 1981 in Bucuresti, a studiat la Kiev timp de sapte ani si s-a perfectionat apoi, din 1997, la Scoala Regala de Balet din Londra. In prezent Alina Cojocaru este prim-balerina a Companiei Regale de Balet de la Covent Garden. Talentul si interpretarea artistica i-au fost recompensate cu numeroase premii. Repertoriul ei include roluri principale in balete clasice precum Giselle, Lacul lebedelor, Frumoasa din padurea adormita, Spargatorul de nuci sau Coppelia.