Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 27 februarie – 8 martie 2017 târgul „De Mărţişor. Târg cu tâlc...” care își propune promovarea vechiului obicei al dăruirii, la început de primavară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector precum și a meșteșugului stimulând creativitatea, originalitatea și inspirația ce dau naștere unor mărțișoare deosebite.

Targ de MartisorFoto: Muzeul Satului

Organizatorii va invita sa treceti pragul muzeului pentru a admira și alege pentru cei dragi mărțișoare de o mare variate, atât tradiţionale, de la meşteri populari, cât şi mărțișoare inedite, realizate cu multă imaginaţie și din materiale neconvenționale, de către artişti plastici și studenți.

Simbol al primăverii și renașterii naturii, mărţişorul era confecţionat, în satele de odinioară, dintr-un şnur bicolor alb/roșu de care se agăţa o monedă de aur sau argint pe care părinţii îl dăruiau copiilor la 1 Martie pentru a fi sănătoşi, bogaţi şi norocoşi. Deși mărțișorul și-a schimbat forma în timp, și-a păstrat esența de simbol al protecției, fertilității.

Programul târgului este - 9.00 - 17.00, de luni până duminică, în perioada 27 februarie – 8 martie 2017.

Pe perioada targului, la sfârșit de săptămână, vor avea loc ateliere pentru copii de confecționat mărțișoare și felicitări, anunta site-ul muzeului.