Autorul bestsellerurilor Eseuri de indragostit si Sex, shopping si un roman ne seduce din nou: Ce se intampla in iubire imagineaza, cu umor, intelepciune si sensibilitate, cursa cu obstacole a unei relatii de lunga durata.

Se poate trai in cuplu asa cum spune povestea: „fericiti pana la adanci batraneti“? Stim ce dubii au pesimistii, stim si ce euforie candida ii anima pe optimisti. La mijloc, asa cum ii sta bine adevarului, se gaseste punctul de vedere al unui scriitor versat in arta de-a diseca romantismul, anxietatea si succesul. Ce se intampla in iubire este o poveste incitanta despre intalnirea dintre iluziile pe care ni le tesem si foarfeca realitatii.

Fiecare indragostit se crede infailibil si rade cand i se invoca presiunile vietii de zi cu zi. Fiecare stie ca nu-l poate atinge nimic din ce-i lezeaza pe ceilalti. Și totusi, la primele crosee ale imprevizibilului cotidian, indragostitul nostru se chirceste uluit si cauta salvarea din priviri. La fel se petrec lucrurile cu Rabih si Kirsten, eroii acestei carti, care se indragostesc, leviteaza romantic, se casatoresc, au copii si par gata sa traiasca visul perfectiunii maritale. Alain de Botton ne invita sa urmarim, cu degetul pe harta iubirii, o poveste cu suisuri si coborasuri, cu ezitari si infidelitati, cu sincope si elanuri. O poveste ca atatea altele si totusi unica. O poveste care ne poarta din Edinburgh la Praga si din Beirut la Berlin. Jucausa, inteleapta si emotionanta.