Alexandru Niculescu, bursier la Accademia di Romania din Roma deschide o expozitie de pictura intitulata “Nite Days” in Noua Galerie a Palatului Correr din Venetia. Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 8 ianuarie, informeaza nstitutul Român de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.

Alexandru Niculescu, nascut in 1979, este in prezent bursier „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma, cu proiectul „Repere baroce in arhitectura fântânilor din Roma”, si preparator la catedra de masterat din cadrul Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti.

Curatorul si prezentatorul expozitiei este Michela Sacchetto (n. 1983), licentiata in domeniul bunurilor culturale la Universitatea din Torino, urmând actualmente cursuri pentru curatorii de arta contemporana la Universitatea „Sapienza” din Roma.

Proiectul lui Alexandru Niculescu a luat nastere in cadrul unui stagiu de documentare si creatie pe insula Creta. Special elaborate pentru spatiul Noii Galerii a Institutului din Venetia, lucrarile sale se vor constitui intr-o paralela intre peisajul mediteranean si peisajul balcanic, suprinse in contrastul lumina – umbra, informeaza IRCCU.