Alexandru Tocilescu, Laszolo Bocsardi, Alexandru Darie, Cornel Todea si Vlad Massaci vor deschide stagiunea cu montari de exceptie pe scenele bucurestene.

Primul spectacol nou din 2008 al Teatrului National este " Eduard al III-lea", dupa William Shakespeare, in regia lui Alexandru Tocilescu si va avea premiera pe 26 ianuarie, iar in martie este programata " Ecaterina cea Mare" dupa George Bernard Shaw, in regia lui Corneliu Todea. Actori, unul si unul, in Eduard al III-lea, joaca Ion Caramitru, Crina Muresan si Simona Bondoc, iar in Ecaterina, Maia Morgenstern si Cezara Dafinescu.

Teatrul Bulandra va avea premiera " Ce pacat ca-i curva", in regia lui Alexandru Darie, cu Romeo Pop si Oana Stefanescu, pe 12 ianuarie. Bulandra mai are in lcuru " Din insemnarile unui necunoscut", dupa Dostoievski si " Moartea unui comis voiajor" de Arthur Miller, in regia lui Felix Alexa.

La Nottara se va juca pentru prima data " Platonov" dupa Cehov, in regia lui Vlad Massaci, cu Ion Haiduc si Stefan Radoff.

Comedia va avea pe 11 ianuarie premiera piesei "Inmormintarea", in regia lui Laszlo Bocsardi, cu Andrei Huluba si Mihaela Teleoarca. Alte doua piese: " Clinica", de Adrian Lusting, in regia lui Aurel Palade si " Fata de matase artificiala", in regia Vlad Massaci, vor avea premiera in luna februarie.

La Teatrul Foarte Mic este in repetitii piesa "Piele si cer" dupa Dimitar Dimov, in regia lui Dan Stoica, care va avea cel mai probabil premiera la finele lui ianuarie. La Teatrul Mic, intra in repetitii "Hamelin", in regia lui Claudiu Goga, premiera urmind sa aiba loc in martie.