Luni, 12 decembrie 2016, se pun în vânzare abonamentele pentru perioada ianuarie-martie 2017 a stagiunii Orchestrelor şi Corurilor Radio, care se întorc în forţă cu o serie de concerte pe placul iubitorilor muzicii clasice, jazz-ului sau folclorului.

Sala Radio: Foto Alexandru DoleaFoto: Orchestrele si Corurile Radio

Vedete ale scenei româneşti şi internaţionale vor fi din nou prezente pe scena Sălii Radio. Pe 15 ianuarie 2017 este programat un concert de Ziua Culturii Naţionale, avându-i ca solişti pe pianiştii Matei Rogoz şi Sergiu Tuhuţiu şi pe soprana Teodora Gheorghiu, dedicat centenarului Dinu Lipatti. Cu acest prilej special actorul Ion Caramitru va recita din lirica eminesciană pe scena Sălii Radio.

Orchestra Naţională Radio vă invită pe 20 ianuarie la un concert In memoriam Ion Voicu, sub bagheta dirijorului Mădălin Voicu. Solist va fi Alexandru Tomescu, care va interpreta Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră, KV 219 de Mozart, cu aceeași vioară Stradivarius pe care a cântat maestrul Ion Voicu.

Un alt eveniment pe care nu îl veţi rata dacă achiziţionaţi abonamentele de la Sala Radio este opera în concert Simone Boccanegra, de Giuseppe Verdi, cu George Petean în rolul titular, pe 10 februarie.

Surprizele vor continua la Sala Radio, pe 8 februarie, cu prezenţa cvartetului Ad Libitum din Iaşi, avându-l la vioara I pe acelaşi Alexandru Tomescu. La început de primăvară, Orchestra de Cameră Radio va concerta pe 1 martie, sub bagheta dirijorului Virgil Popescu, sub genericul Mărţisor – Proiect simfonic Nicu Alifantis. Un alt concert, mai puţin obişnuit, va avea loc pe 22 martie, cu Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Ţuţu, într-un program de negro spirituals şi gospel.

Alte două seri, care cu siguranţă se vor desfăşura cu casa închisă, sunt programate pe 17 martie, cu Orchestra Naţională Radio, dirijor Misha Katz, la pian Dan Grigore, în Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian şi orchestră, op. 73 – Imperialul de Beethoven şi pe 24 martie, când aceeaşi orchestră va fi dirijată de Cristian Măcelaru şi o va avea ca solistă pe Alexandra Dariescu în Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în do minor, op. 18 de Rachmaninov.

Achiziţionând un abonament la concertele de la Sala Radio, aveţi acces la toate recitalurile camerale, concertele Orchestrei Naţionale şi Orchestrei de Cameră Radio, dar şi la concertele Big Band-ului Radio, programate pe durata acestei perioade a stagiunii.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona la casa de bilete din strada General Berthelot 60-64 sau on-line doar prin reţeaua Eventim (www.eventim.ro).

Abonamentele de acces cu preţ întreg sunt disponibile şi pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești, Humanitas și la casa de bilete a Sălii Radio. Cele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.

Programul este :

- de luni până vineri, între orele 9.00-18.00 ;

- în zilele de concert/spectacol din timpul săptămânii : 09:00-20:00 ;

- în zilele de concert/spectacol din weekend : 09:00-12:00 şi 15:00-20:00 (casa este închisă sâmbătă şi duminică în zilele fără concert).

Abonamentele sunt valabile la toate concertele şi recitalurile din stagiunea Orchestrelor şi Corurilor Radio, cu excepția concertelor Orchestrei de Muzică Populară Radio.

Preţurile la abonamente (perioada septembrie-decembrie 2016):

- Abonamente de acces:

- categoria I – 465 lei

- categoria a II-a - 372 lei

- categoria a III-a – 279 lei

- Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

- categoria I redus – 279 lei

- categoria a II-a redus - 223 lei