Volumul "Am ales Romania. Povestea mea", de Clotilde Armand, aparut la Editura Humanitas, a fost lansat sambata la Targul de carte Gaudeamus, anunta Agerpres. Clotilde Armand a povestit ca a scris aceasta carte din nevoia ca viata ei sa fie transparenta, dupa ce a intrat in politica.

Am ales Romania. Povestea meaFoto: Facebook.com

"Este o carte care se citeste pe nerasuflate, este o carte care te cuprinde, este o poveste de viata scrisa foarte sincer, este o poveste extrem de dramatica. Pe alocuri, veti vedea, este greu sa vezi in spatele unei persoane extrem de tonice, de optimiste, de zambitoare prin ce incercari a putut sa treaca si ce lucruri extraordinare a putut sa traiasca", a afirmat violonistul Alexandru Tomescu, prezent la lansare.

El a spus ca si-ar fi dorit sa fie mai multe astfel de carti, pentru ca de multe ori este nevoie de ochiul unui strain pentru a arata romanilor "frumusetea". "Clotilde Amand combate in cartea ei resemnarea romaneasca", a adaugat violonistul.

Scriitorul Gabriel Liiceanu a spus ca volumul lui Clotilde Armand este incantator ca stil, ca lectura, se citeste in maximum o ora - doua: "Privirea lui Clotilde Armand in aceasta carte este privirea care ne decomplexeaza. Autoarea ne vede cu un ochi bun acolo unde noi ne vedem tot timpul cu un ochi rau. De ce ne vedem cu un ochi rau? Pentru ca tragem in noi toata istoria noastra si stim sa gasim sursa tuturor relelor noastre, pe cand Clotilde Armand vine si se uita la noi si descopera lucrurile asa cum sunt si are in ea sloganul care o mana in discursul pe care il tine catre noi: sa avem incredere in noi, sa nu avem complexe", a spus Liiceanu.

Clotilde Armand a povestit ca a scris aceasta carte din nevoia ca viata ei sa fie transparenta, dupa ce a intrat in politica: "Am ajuns la aceasta carte pentru ca am avut impresia ca nu am de ales. Am ales sa fac acest lucru pentru ca intr-adevar sa nu fie lucruri nespuse sau prost interpretate. Cand am inceput sa scriu, am incercat sa fiu foarte pozitiva si sa spun lucruri frumoase pentru ca cei care vor citi sa se umple de energie pozitiva. Dar, de fapt, sa stiti ca sunt sincera de la primul cuvant la ultimul cuvant. Am scris in limba romana."

Ea a adaugat ca a scris simtind o mare compasiune pentru situatiile dureroase prin care trec multi romani: "Eu simt o mare solidaritate, o mare compasiune, mare empatie fata de multi oameni din Romania, multi care au persoane din viata lor care au murit intr-un context tragic, care au copii bolnavi si nu au bani. Sunt situatii tragice pe care le vezi rar in Occident. Aici in Romania vezi la fiecare pas situatii dureroase, oameni care sufera mult. Totusi, aceste persoane reusesc sa fie vesele, pline de viata, asta incerc si eu chiar daca nu am fost mereu asa."