Teatrul EXCELSIOR aduce pe scenă Casa Pisicii, un nou spectacol pentru copii care va surprinde publicul prin maniera creativă în care transmite învățăminte universal valabile, necesare oricărui început de drum. Premiera oficială va avea loc duminică, 20 noiembrie, de la ora 19.00, regia fiind semnată de Lenuș-Teodora Moraru.

Premiera 'Casa pisicii'Foto: Teatrul Excelsior

Spectacolul este o adaptare după povestea cu titlu omonim a scriitorului rus Samuil Marșak, adaptarea scenică fiind realizată de Robert Robert Emanuel, după o traducere de Gellu Naum.

Dedicată deopotrivă copiilor și părinților, Casa Pisicii este o poveste despre prietenie și altruism, despre felul în care personajul principal, Pisica, descoperă cât de important este să ai grijă de cei din jurul tău atunci când ești înstărit și să apreciezi bunătatea, mai ales atunci când se revarsă din inima celor mai necăjiți semeni. Într-un cadru colorat și plin de candoare, imaginat de scenograful Gelu Rîșca, Lenuș-Teodora Moraru creează un spectacol plin de sensibilitate și veselie prin muzică și dans.

La realizarea acestei atmosfere, au contribuit din plin muzica și versurile cântecelor care îi aparțin regretatului Ioan Gyuri Pascu, un colaborator devotat al teatrului pentru copii și al Teatrului Excelsior. Acesta a fost ultimul spectacol de teatru pentru care Ioan Gyuri Pascu a compus muzica, menită „să cinstească și bucure copilul din noi”, după cum el însuși mărturisea.

Antrenați de coregrafa Victoria Bucun, diversele personaje întruchipând animale din ograda casei sunt interpretate cu haz și cu har de actorii Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ștefania Dumitru, Ciprian Cojenel, Raluca Botez, Oliver Toderiță, Annemary Ziegler, Dragoș Spahiu, Cosmina Dobrotă, Magda Condurache, Oana Tofan, Veronica Popescu.

La realizarea spectacolului contribuie, de asemenea, Cristian Niculescu și Luca Achim (video design și mapping).

Biletele se pot cumpăra de pe site-ul bilet.ro și de la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR.