Opera Maghiară din Cluj anunta premiera cu opera Don Giovanni de W.A. Mozart. Spectacolul premierei la care sunt invitati iubitorii de opera va avea loc in data de 17 noiembrie 2016, joi, de la ora 18:30. Regia este semnată de Selmeczi György, care este, totodată, și dirijorul operei. Următorul spectacol este programat pentru data de 19 noiembrie 2016, ora 18:00.

Don GiovanniFoto: Opera Maghiara Cluj-Napoca

Regizorul Selmeczi György afirmă: ,,Don Giovanni marchează nu doar o operă, ci totalitatea unei vieţi culturale. Europa pornită pe calea secularizării, societatea seculară descoperă în această piesă o confruntare emblematică între sistemul de valori morale şi estetice creştine respectiv libertare. (…) Doar cine se simte suficient de puternic îşi permite să monteze Don Giovanni şi să prezinte publicului larg propria interpretare. (…) Lucrând cu Don Giovanni, omul trăieşte în cercul unei capodopere. Eu mă ocup de această compoziţie perfectă de jumătate de secol, spectacolul de faţă este cel de-al treilea Don Giovanni la care îmi aduc aportul. În anul 1981, la Miskolc, în acele vremuri eroice am fost, ca tânăr dirijor, partener activ al regizorului, ca apoi în 1999 să regizez un spectacol la Budapesta. Este vorba de un spectacol de-a dreptul inspirat, căruia i-am fost deopotrivă regizor şi dirijor. Iar acum suntem în anul 2016. Aproape inimaginabil ca cineva să și petreacă o viaţă întreagă împreună cu această piesă”.

Din distribuția spectacolului fac parte soliștii: Sándor Csaba, Sándor Árpád, Fülöp Tímea, Egyed Apollónia, Barta Lóránt, Chiuariu Lívia, Szilágyi János și Köpeczi Sándor.

La realizarea spectacolului au contribuit: Lőrincz Gyula, scenograf, Ledenják Andrea, costume, Barabás Sándor, Ferenczi Endre, concert-maeștri, Kulcsár Szabolcs, pregătirea corului, Nagy Ibolya, Incze G. Katalin, Nagy Gergő corepetitor.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei (de luni până vineri, între orele 13.00-19.00 şi cu două ore înainte de spectacol).

Spectacolul este supratitrat în limba română.