Bob Dylan nu va merge in decembrie la Stockholm pentru a primi premiul Nobel pentru Literatura, a anuntat miercuri Academia suedeza, care a primit o scrisoare de la acesta in care explica faptul ca are "alte obligatii", scrie AFP.

Bob DylanFoto: bobdylan.com

"Ar fi dorit sa primeasca premiul personal, dar alte obligatii fac acest lucru imposibil, din nefericire. A subliniat ca se simte extrem de onorat de acest premiu Nobel", a afirmat Academia, intr-un comunicat.

Laureatii premiului Nobel isi primesc distinctiile in 10 decembrie, data la care a murit creatorul lor, industriasul, inventatorul si filantropul Alfred Nobel.

"Academia suedeza respecta decizia lui Bob Dylan. Faptul ca un laureat al premiului Nobel sa nu se prezinte la Stockholm pentru a primi premiul este neobsinuit, dar nu exceptional", reaminteste institutia, care citeaza scriitorii Doris Lessing si Harold Pinter, care nu au putut veni din cauza sanatatii lor fragile, si Elfriede Jelinek, care a renuntat din cauza agorafobiei.

Bob Dylan s-a dovedit insa un laureat mai putin obisnuit, refuzand sa raspunda solicitarilor juriului, care dorea sa ii vorbeasca.

In ziua in care s-a decernat premiul, acesta sustinea un concert la Las Vegas, unde nu a rostit insa niciun cuvant legat de acest subiect, multumindu-se sa cante, fara a comunica cu publicul.

Pe numele sau real Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan este, la 75 de ani, unul dintre cant-autorii cei mai influenti din istoria muzicii.