După 20 de ani de la victoria lui Emil Constantinescu în alegerile prezidențiale, editura RAO lansează cartea Prețul demnității, la Târgul Internațional Gaudeamus, joi, 17 noiembrie 2016, ora 18.00. Laura Ganea, un fost jurnalist care a lucrat în echipa președintelui, dezvăluie culisele celor patru ani care au schimbat România. Povestea, spusă așa cum nu s-a mai spus, are sute de personaje și capătă, pe alocuri, accentele unui thriller politic.

Pretul demnitatii, de Laura GaneaFoto: Editura RAO

În seara de 17 noiembrie 1996, România ajungea din nou pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Trecuseră șapte ani de la răsturnarea dictaturii ceaușiste și execuția cuplului prezidențial, șapte ani în care admirația față de țara latină din Est se transformase în dezgustul produs de lovitura de stat neocomunistă și mineriade, de o politică duplicitară și păgubitoare.

Cum să salvezi o țară de la faliment? Cum să o schimbi din temelii? Cum să faci față numeroaselor tentative de răsturnare de la putere puse la cale de forțe conservatoare provenite din vechile structuri de represiune? Cum să gestionezi un val uriaș de crize, de toate felurile și din toate părțile? Cum să așezi România pe harta democrațiilor din blocul nord-atlantic și Uniunea Europeană?

Prețul demnității povestește cum a reușit Emil Constantinescu să facă față acestor provocări și cât l-au costat. Președintele ales în seara de 17 noiembrie 1996 a plătit prețul politic și a răspuns cu prețul tăcerii. După 20 de ani, adunând mărturii, Laura Ganea poate povesti.

Cei care vor avea curiozitatea și tenacitatea de a citi această carte vor ști mai devreme ceea ce alții vor afla mai târziu. - Emil Constantinescu

Lansarea cartii va avea loc joi 17 noiembrie 2016, ora 18.00, standul Editurii RAO, Târgul Internațional Gaudeamus, Romexpo, pavilionul central în prezența autoarei, a președintelui Emil Constantinescu și a invitaților Cornel Nistorescu, Radu Călin Cristea și Ioan Bogdan Lefter.