Vicepresedintele Uniunii Salvati Romania, Clotilde Armand, va lansa pe 19 noiembrie, la Targul Gaudeamus, cartea "Am ales Romania. Povestea mea". Lansarea va avea loc la ora 13:00, la standul editurii Humanitas din Pavilionul Central Romexpo. La lansare vor participa scriitorul Gabriel Liiceanu si violonistul Alexandru Tomescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Asa cum am inceput sa fac politica, am inceput sa scriu aceste amintiri: in mod firesc, cu naturalete, fara sa-mi inventez un personaj. Cand eram mai tanara, credeam ca e dificil sa scrii pentru ca trebuie sa ai un stil, ceva deosebit pentru a atrage cititorii coplesiti de abundenta de titluri. Am hotarat sa scriu la fel cum am hotarat sa devin politician: numai daca pot sa fiu naturala si autentica. Daca nu am talent, asta e! Stiu ca am alte competente si sunt convinsa ca pe acestea pot sa le folosesc pentru a-mi castiga existenta si a fi utila societatii, nu e nevoie sa insist pe o alta cale daca nu-mi corespunde", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

"Totusi, nu-mi pot opri un zambet cand ma gandesc ca voi fi poate prima autoare de nationalitate franceza la origine si avand ca limba materna franceza care scrie in romana, prima dintr-o lunga serie viitoare, sunt convinsa. Dupa ce atatia scriitori romani au scris in limba franceza, unul mai celebru decat altul, in sfarsit limba romana isi ia revansa! O mica revansa, evident. Stiu ca aceasta carte nu se poate compara cu cele ale unor mari scriitori, dar, cel putin, iata ca o noua tendinta se pune in miscare: da, cei mai multi scriitori romani actuali scriu in limba lor materna si chiar exista o frantuzoaica care scrie, pentru intaia data, in romanaᅩ. Traiasca, deci, limba romana!", mai spune Clotilde Armand.

Ea subliniaza ca "Nu veti gasi in aceasta carte programe politice sau slogane electorale. Cu sinceritate, simplitate si accent frantuzesc, Clotilde Armand vorbeste despre viata si profesia ei, evoca principiile in care crede cu pasiune, face un surprinzator portet al tarii pe care a ales-o, compara mentalitatea romanilor cu cea a francezilor. Veti intalni in volum pagini intense, emotionante - fie tandre si triste, fie entuziaste si pline de speranta."