În zi de Mărțișor, Maestrul Gheorghe Zamfir plus alți 100 de artiști, își dau întâlnire cu publicul, pe scena Sălii Mari a Palatului din Capitală, de la ora 19:30. Sunetului unic, fermecat, al naiului maestrului Gheorghe Zamfir i se vor alatura mari artişti români, a căror valoare depăşeşte în notorietate graniţele României şi care, de foarte mulţi ani, sunt atât în atenţia specialiştilor din domeniu cât şi a publicului internaţional.

Concert extraordinar: Zamfir + 100Foto: Afis

Naiul lui Gheorghe Zamfir, va fi acompaniat de interpretarea de excepție a Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale, sub bagheta Domnului Colonel Aurel Gheorghiță, Inspector pentru arma Muzici Militare, vor purta publicul într-o dimensiune artistică a elitelor muzicale internaționale.

Împreună cu cele două renumite branduri românești cu tradiție și palmares, oferind culoare momentelor muzicale din program, vor participa: corul Cantoris, condus de Maestru de cor, Daniel Jinga, renumitul organist de origine română Christian Micșunescu și Maria Jinga, mezzosoprană a Operei Naționale București.

Personalitatea artistica a Maestrului Gheorghe Zamfir nu mai are nevoie de nicio prezentare. O viaţă de om dăruită muzicii universale, naiului, folclorului românesc, naturii şi multor altor pasiuni ca scrisul şi pictura, fac din Maestrul Gheorghe Zamfir unul dintre cei mai remarcabili artişti ai planetei.

Este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic; a vândut peste 120 de milioane de discuri in toata lumea, are peste 160 de albume înregistrate, şi peste 100 de discuri de aur şi de platină, alături de nenumarate distincţii şi onoruri la nivel mondial.

Programul de concert va cuprinde lucrări românești și internaționale, reorchestrate pentru orchestră de suflători, melodii celebre și arii de operă, predominând creațiile maestrului Gheorghe Zamfir.

Prezenţa publicului la acest grandios eveniment va fi extrem de apreciată de marii artişti români și va reprezenta un exemplu de susținere și promovare a valorilor româneşti, a autencităţii naţionale şi implicit a României ca izvor de talent și ca destinaţie culturală.

Biletele pot fi achizitionate de la standul Ticketnet din Unirea Shopping Center - etj.2, Sala Palatului, magazinele DIVERTA, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, agentiile TUI TRAVEL CENTER si Eurolines, sau online prin: www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro si www.eventim.ro.

Zamfir +100, este un spectacol care se înscrie în seria de evenimente concertistice ale Asociatiei Culturale Spectaculis, în cadrul proiectului DESTINNATIE ROMÂNIA, dedicat promovării imaginii României şi a culturii româneşti prin muzică şi interpretare, la cel mai înalt nivel, se precizeaza in comunicatul remis Hotnews.ro.