Marea artista Clody Bertola s-a stins din viata in noaptea de 27 spre 28 decembrie, la varsta de 94 de ani, anunta UNITER. In lunga sa cariera artistica a interpretat un numar impresionant de roluri, atât pe scena, cât si in film, la radio si televiziune. Legenda a teatrului românesc, Clody Bertola a jucat in numeroase filme de succes precum "Ciprian Porumbescu", "Felix si Otilia" sau "Ciulinii Baraganului".

Clody Bertola s-a nascut la 12 august 1913, la Bucuresti. Cariera sa este legata de Teatrul Bulandra, la care se adauga roluri la Teatrul de Comedie, Teatrul National din Bucuresti sau Teatrul Mic. Au ramas memorabile spectacolele 'Cea din urma', 'Sfânta Ioana', 'Cum va place', 'Elisabeta I', 'Opera de trei parale', 'Pescarusul' sau 'Un tramvai numit dorinta'.

A jucat si in filme românesti de succes - 'Profetul, aurul si ardelenii', 'Ciprian Porumbescu', 'Facerea lumii', 'Felix si Otilia', 'Ciulinii Baraganului'.

Corpul neinsufletit al artistei va fi depus vineri, 28 decembrie, la ora 17,30, la capela catolica a Cimitirului Bellu, iar slujba de inmormântare va avea loc luni, 31 decembrie, ora 9,00, la Crematoriul Vitan Bârzesti, informeaza Rompres.