O ceremonie de decorare a unor personalitati culturale va avea loc miercuri, incepand cu ora 16:30, la Palatul Cotroceni. Presedintele Klaus Iohannis le va acorda Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler, categoria D - "Arta spectacolului", regizorilor Radu Afrim si Gianina Carbunariu, actorilor Constantin Cojocaru, Sorin Leoveanu si Marius Manole si Varvarei Catalina (Vava) Stefanescu, coregraf si dansator, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Marius Manole in redactia Hotnews.roFoto: HotNews.ro

Cei sase artisti vor fi decorati "in semn de apreciere a contributiei remarcabile la cresterea prestigiului artei spectacolului, pentru implicarea deosebita in promovarea teatrului si cinematografiei romanesti atat in tara, cat si in strainatate".

De asemenea, regizorul Alexander Hausvater va primi Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, "in semn de inalta apreciere pentru intreaga activitate regizorala, pentru contributia remarcabila la promovarea culturii si imaginii Romaniei in lume, pentru deosebita activitate pedagogica, pregatind cu exigenta si in acelasi timp cu multa caldura umana generatii de regizori".

Klaus Iohannis ca acorda si Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler, categoria F - "Promovarea culturii", publicatiei "Timpul", "cu prilejul aniversarii a 140 de ani de la infiintare, in semn de inalta apreciere pentru activitatea publicistica de inalta tinuta, in jurul careia s-a coagulat, in spiritul valorilor si al dialogului ideilor, o elita remarcabila ce a contribuit la dezvoltarea spatiului cultural si civic din Romania".