Ministrul Culturii, Corina Suteu, a afirmat marti ca nu a reusit sa aiba o intalnire cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru a discuta o serie de probleme culturale ale Bucurestiului, precum cea a gasirii unui nou sediu pentru Muzeul National al Literaturii Romane.

Corina SuteuFoto: Agerpres

"E un dosar care nu este in mainile noastre (cel legat de un sediu al MNLR - n.r.). El depinde de Primarie. Noi suntem sensibilizati. Este unul din lucrurile despre care as fi vrut sa discut cu doamna Gabriela Firea, daca as fi ajuns sa o vad. Dar eu am sa fiu insistenta si sper ca pana la urma sa avem o intalnire si sa discutam despre cateva dintre lucrurile pe care as fi dorit sa le discut cu domnia sa", a spus Suteu la sesiunea online "De vorba cu ministrul tau", initiativa a Ministerului pentru Consultare Publica si Dialog Civic care sprijina dialogul intre demnitari si cetateni, transmite Agerpres.

Ea a sustinut ca nu reuseste sa "primeasca" o intalnire cu primarul general, desi a solicitat acest lucru.

"Nu reusesc sa ajung la doamna Firea, adica nu reusesc sa primesc o intalnire cu domnia sa. Am solicitat-o, dar, deocamdata, nu am avut-o. (...) Probabil are alte prioritati. Eu pot intelege. Eu sunt un ministru pentru un timp foarte scurt. Poate il asteapta pe urmatorul ministru, dar eu am sa insist, repet, pentru ca mi se pare ca s-ar putea ca eu sa-i spun alte lucruri decat ii va spune urmatorul ministru", a declarat Corina Suteu.