Filmul regizorului roman Cristian Mungiu, 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, castigator al marelui premiu Palme d'Or in 2007, va rula la Londra incepand cu data de 4 ianuarie 2008. Primele spectacole vor avea loc la cinematografele Curzon Mayfair si Renoir, iar incepand de vineri 11 ianuarie este programata lansarea fimului la nivel national, informeaza ICR Londra.

La lansarea oficiala a filmului din 11 ianuarie in sala Curzon Mayfair, spectatorii vor avea prilejul unei intalniri cu actrita Anamaria Marinca, una dintre vedetele filmului, care va raspunde la intrebarile publicului imediat dupa proiectie. Filmul lui Mungiu a mai fost proiectat la Londra, in perioada 17 octombrie - 1 noiembrie 2007, in cadrul celei de-a 51-a editii a Festivalului de Film The Times BFI.

Pelicula regizata de Cristian Mungiu, 4 luni, 3 saptamani si 2 zile a fost nominalizata la categoria Cel Mai Bun Film Strain pentru Globurile de Aur.

"4,3,2" reprezinta propunerea Romaniei pentru Premiile Oscar, la categoria dedicata filmelor straine.

Filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile este povestea unei zile lungi din viata a doua studente (Otilia, interpretata de Anamaria Marica, si Gabita, interpretata de Laura Vasiliu) care incearca sa aranjeze un avort ilegal. Actiunea se petrece in 1987, perioada ultimilor ani ai regimului Ceausescu.

Programul proiectiilor in cinematografele londoneze este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman. Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a mai fost prezentat in Suedia, Israel, la Varsovia si New York.